Наркопласьорът от Китанчево остава в ареста, откритата у него дрога е за 7000 лева

Ферди Х., разследван по досъдебно производство на РУ на МВР- Исперих затова, че държал опиати, за да ги разпространява, ще остане постоянно в ареста, съобщиха от пресслужбата на Апелативния съд във Варна,

където днес е било потвърдено като законосъобразно определение на Окръжния съд в Разград, с което спрямо обвиняемия е била определена първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Пресслужбата на Апелативния съд уточнява, че досъдебното производство е образувано на 14 януари тази година, след като в с. Китанчево, община Исперих, при специализирана полицейска акция от дома на Ферди са били иззети 433 таблетки, които при полеви наркотест реагирали положително за наличие на опиати. Ден по-късно Ферди Х. е привлечен като обвиняем затова, че без надлежно разрешително е придобил и държал високи рискови наркотични вещества на стойност около 7000 лв., предназначени за разпространение.
Днес въззивният апелативен съд сподели основанията на ОС – Разград за определяне на първоначалния арест. Те се базират на данните, събрани в хода на разследването – протокол за оглед, показанията на свидетелите и други материали. Съвкупната им преценка обосновава предположението, че обвиняемият е извършил престъплението.
И този съд намира, че съвсем реална е опасността Ферди да извърши престъпление или да се укрие от наказателно преследване. Изготвена е била характеристична справка от РУ на МВР, в която се посочват контакти на обвиняемия с криминално проявени лица от региона. Този факт както и тежестта на престъплението и строгата санкция на закона мотивират допълнително съда да потвърди първоначалната мярка за неотклонение.
Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава първоначалния арест на Ферди Х., разследван по досъдебно производство на РУ на МВР- Исперих затова, че държал опиати, за да ги разпространява е окончателно.

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.