Най-добрият рецитатор на стихотворение за Васил Левски в държавата – на гости при кмета

Кметът на Разград Денчо Бояджиев се срещна днес с петокласника от ОУ “Н.Й.Вапцаров“ Михаил Стоядинов и по молба на кмета на Садово Димитър Здравков връчи на малкия разградчанин спечелената от него награда от националния конкурс „Най-добър рецитатор на стихотворение за Васил Левски“. Това съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Михаил и баща му Стефан Стоядинов разказаха на градоначалника за участието на малкия рецитатор в конкурса, организиран онлайн от Община Садово. Михаил изпълнил стихотворението „Обесването на Васил Левски“ от Христо Ботев. Публикацията на видеоклипа с изпълнението му събрала 294 харесвания във Фейсбук, с което Мишо спечелил конкурса в своята възрастова група 11-14 години. Заради ангажименти семейството нямало възможност да присъства лично на церемонията по връчването на наградите в началото на месеца, затова от Община Садово ги изпратиха до Община Разград с молба за съдействие при връчването.

Плакет, грамота, парична премия, книгата „Васил Левски (Дяконът)“ от Захарий Стоянов и значка с лика на Апостола на Свободата включваше наградата. Кметът Денчо Бояджиев връчи на малкия рецитатор, прославил града ни с таланта си, и рекламни материали на Община Разград.

Д. Бояджиев разговаря с Михаил и баща му и за възможностите за занимания на момчето и неговите връстници в свободното им време, както и за ангажиментите на семейството към родолюбивото възпитание на децата. Петокласникът вече е имал изяви и на общоградски тържества в Разград, той е сред призьорите в общинския конкурс „Аз рецитирам българска поезия“, а на Националния празник на площад „Възраждане“ изпълни стихотворението „Трети март” от съвременната българска поетеса Кръстина Тодорова. Момчето има разностранни таланти, интересува се и от футбол и от народни танци.

Кметът пожела на Михаил още много награди и постижения от конкурси, както и успехи в училище.

/e-Razgrad/

Hits: 44

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.