Над 700 участници във фестивала „Читалищата – живото наследство на България“ в събота, 15 юни

Четвъртото издание на фестивала „Читалищата – живото наследство на България“ ще се проведе в парка в в събота, 15 юни.

Събитието, на което своите таланти представят самодейни състави от цялата област, се организира от Община Разград и Регионалния експертно-консултантски и информационен център „Читалища“, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

С всяка година желаещите да участват в читалищния празник се увеличават, преди година бяха 611 – 54 състава и 11 индивидуални изпълнители, а сега са 774 – 60 състава и 11 индивидуални изпълнители от 38 читалища и една сборна формация от общините: Разград, Исперих, Кубрат, Завет, Лозница и Самуил.

Фестивалът започва в 9.30 ч., изпълненията ще са през целия съботен ден на сцена „Ронда“. По алеите на парка ще бъдат подредени 9 работилници и творчески ателиета. Ще има и кулинарна изложба базар, на която гостите на фестивала ще имат възможност да опитат солени и сладки изкушения от традиционната и съвременна кухня.

Ангажирани с организацията на фестивала са както общински звена, така и всички секретари на читалища от община Разград, което бе оценено от председателя на Съюза на читалищата Николай Дойнов като успешна практика, необходима и важна за създаването на читалищна общност. Преди по-малко от седмица по време на кръгла маса за читалищата той връчи на ръководството на Община Разград Почетен знак от Съюза на читалищата за принос към народното читалищно дело, заради  участието на местната администрация в организирането на едно от най-мащабните събития в страната – фестивала „Читалищата – живото наследство на България“.

/e-Razgrad/

Hits: 83

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.