Над 4200 ученици се явиха на онлайн пробна матура по български език и литература

Близо 8% от всички дванадесетокласници, които тази година ще се явят на държавен зрелостен изпит, тестваха знанията си с безплатна пробна матура по български език и литература. Тя се проведе на 15 и 16 януари. Възможността бе предоставена от издателство „Клет България“ като част от предстоящия комплексен онлайн курс за подготовка „М@турата“.

Формата на пробната матура е изцяло съобразена с новия модел на МОН и включва преподадения до момента материал, като всички ученици ще получат обратна връзка за цялостното си представяне както на текстовата част, така и на въпросите със свободен отговор.

Своеобразната репетиция ще даде представа на учениците за знанията и пропуските им в учебния материал към момента и всеки ще може да положи нужните усилия, за да се представи отлично на матурата по БЕЛ.

Всички зрелостници имат възможността да се подготвят за изпита след 12-ти клас, като се включат в четиримесечния онлайн курс „М@турата“, организиран от „Клет България“. Обучението стартира на 10 февруари 2022 г., а уроците ще бъдат представени от опитни преподаватели по български език и литература. Възможностите за записване и всички детайли за курса родителите и учениците могат да открият тук.

Начало на курса ще постави психологът и терапевт Александра Алгафари. Тя ще сподели ценни съвети за справяне със стреса във връзка с предстоящия изпит, за да могат учениците максимално да се концентрират върху подготовката.

 

Веселин Геренов, учител по БЕЛ в столичното 73-то СУ „Владислав Граматик“, и Владимир Игнатов, учител по БЕЛ В 9-та Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“ в София, ще провеждат уроците по предмета два пъти седмично – всеки вторник и четвъртък от 18:30 ч. Всички участници в курса ще имат достъп до записи от срещите в реално време, като по този начин лесно и бързо ще могат да преговорят или наваксат учебното съдържание.

Онлайн курсът „М@турата“ осигурява още редица предимства, сред които множество дигитални ресурси за упражнение, електронна христоматия, онлайн тестове и мисловни карти за затвърждаване на знанията.

Обучението ще завърши с още една пробна матура, която ще бъде проверена от експерти оценители и ще покаже на учениците какво е нивото на знанията им в края на курса.

/e-Razgrad/

Снимка: „Клет България“

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.