Над 250 участници в деветия полумаратон „Камчийски пясъци“

Над 250 участници се включиха в деветото издание на полумаратона „Камчийски пясъци” през този уикенд.

След състезанието участници и организаторите от клуб „Зелена стъпка” почистиха плажа край река Камчия. Това съобщиха от клуба, основан в Разград през 2014 г.

Надбягването по най-дългия плаж в България се проведе в събота вечер в три дисциплини. Стартът бе в курортен комплекс „Камчия“, а бегачите на 21 километра отиваха до съседното населено място – Шкорпиловци, и се връщаха по същия маршрут покрай морето. Тези на 10 километра бягаха до подкрепителен пункт,  разположен южно от реката, която всички прекосиха два пъти. За да е по-забавно, организаторите бяха монтирали в устието на реката перка от акула, която се превърна във възможност за инстаграм снимки, както за участници, така и за любопитни туристи. Детската дистанция пък бе с дължина 2 километра, като единствена не преминаваше реката.

Победители в отделните дисциплини станаха:

21 км – Стоян Русев (1:42:46 часа) и Атанаска Атанасова (1:56:37 часа)

10 км – Йордан Петров (42:33 минути) и Мая Русева (48:40 минути)

2 – км Робин Купър (10:14 минути) и София Грънчарова (9:45 минути).

Преди награждаването публиката се забавляваше с концерт.

В неделя сутрин след състезанието пък участници и организатори почистиха около 2 километра от плажа, разположен южно от река Камчия. Чувалите с боклук бяха пренесени през реката с помощта на каяк, който се наложи да прави много курсове. Все пак дългогодишни участници коментираха, че тази година районът е значително по-чист.

Събитието е подкрепено от Inoxsys, The Barbarian, Солети „Хрус-Хрус“, Магазини „Яко“, Gold Nutriton, Министерство на туризма, къмпинг „Рай“.

Снимки: Кремена Димитрова

/e-Razgrad/

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.