Над 2400 лева в помощ на третокласника Никола Манев от благотворителен турнир по стрелба на клуб “Дръзки“

Спортен клуб по стрелба „Дръзки“ проведе благотворително състезание по динамична стрелба с пистолет, под наименованието – Стрелкова среща MAD FOREST в помощ на Никола Манев от Варна, който се бори с тежко заболяване.

Надпреварата бе на полигона на спортния клуб  край пътя Разград-Шумен преди Ушинци (бившата каменна кариера). Участието беше свободно, като се включиха и начинаещи състезатели, които не са членове на спортни клубове към Българската федерация по динамична стрелба и не са издържали изпита по безопасност. На рубежа застанаха над 20 състезатели от страната и чужбина. Те премериха своята бързина и точност в следните девизии: Classic, Open, Production, Production Optics, Standart и PCC. Оръжията, използвани от състезателите в динамичната стрелба, са пистолети с калибър 9 мм. И в седемте дизивии състезателите обстрелваха над 40 хартиени и метални мишени, подредени в четири отделни сцени на разстояние от 5 до 25 м.

Средствата, които бяха събрани от проведеното благотворително състезанието са 2410 лв., които са преведени по откритата банкова сметка за лечението на Никола – син на  Пламен Манев – дългогодишен състезател по динамична стрелба. Ммчето е ученик в ІІІ „в“ клас в СУ „Гео Милев“ във Варна.

За тези, които не успяха да вземат участие в състезанието, ще имат тази възможност. Кога и как – вижте ТУК.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.