Над 2200 педофили са разкрити в операцията “Костенурката нинджа”

Повече от 2200 педофили са били разкрити по целия свят в продължение на няколко години благодарение на операцията “Костенурката нинджа”, предаде Франс прес. Швейцарската полиция обяви вчера, че тайно е стартирала операцията в интернет през 2012 г.

Тогава швейцарската полиция получава информация, че лице с местожителство в кантона Ааргау разпространява „незаконни порнографски материали“ под псевдонима „Костенурката нинджа“ чрез платформата GigaTribe, която позволява анонимен обмен на данни.

Разследването води до арестуването през същата година на човека зад псевдонима “Костенурката нинджа”. Това се оказва 62-годишен германец, който е осъден през 2015 г., се казва в прессъобщение на кантоналната полиция на Ааргау.

След това швейцарската полиция решава да използва неговия профил, за да разобличи и други педофили. “Тайната операция, провеждана в интернет в продължение на няколко години, се увенча с успех” с повече от 2200 разкрити редофили, съобщи полицията в Ааргау. Арести са извършени в Швейцария, Хърватия, Бразилия, Франция, Перу, Румъния и Испания, се посочва в прессъобщението. Някои от разкритите педофили са гледали детска порнография, а други са малтретирали самите деца

Днес.бг

Hits: 182

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.