Над 130 момичета и момчета от страната разказват със снимки за своето щуро лято

133-ма млади фотографи участваха в третото издание на фотоконкурса „Моето различно щуро лято“. Най-добрите от тях ще получат заслужените си награди на церемония в петък, 7 октомври – Световният ден на усмивката, съобщиха от пресслужбата на Община Разград

Творческата надпревара се организира от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Разград за трета поредна година, като с всяко издание броят на участниците  се увеличава. В първото бяха 59, във второто – 112. В третото издание 133-та са изпратили 221 снимки и 44 фоторазказа, някои от участниците се включиха и в двата раздела – фотографии и фоторазкази. Децата са от 25 населени места от цялата страна, от Разград са малко повече от половината участници – 86. Свои творби са изпратили момичета и момчета от: София, Стара Загора, Варна, Монтана, Бургас, Ямбол, Пазарджик, Шумен, Пловдив, Харманли, Мездра и други.

Творбите им бяха оценени в началото на седмицата от жури в състав:  Минка Христова – фотограф, Петър Петров – репортер и оператор в Общинско радио – Разград и Радка Минчева – главен експерт в отдел „Култура, религиозни и младежки дейности“ в Общината. В трите възрастови групи /7-10; 11-14; 15-18 г./ и двата раздела бяха излъчени общо 29 „ловци на мигове“.

Те ще получат паричните си наградите си на церемония на 7 октомври, петък, в 16.00 ч., в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“. Там ще бъде подредена и изложба с наградените творби.

/e-Razgrad/

 

Hits: 9

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.