Награди за участниците в конкурса за класови дейности

Кметът Добрин Добрев връчи грамотите и наградите на участниците в конкурса за класови дейности „Ние заедно можем“, организиран за трети път от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Разград. На церемонията присъства и ресорният зам.-кмет Елка Неделчева, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Участниците в конкурса – ученици от 1 до 7 клас – трябваше да отбележат по оригинален начин някои от празничните дни за месец март от Превантивния позитивен календар на Местната комисия.

Над 400 деца от 16 паралелки от 6 основни училища участваха в конкурса, обяви секретарят на Местната комисия Диана Господинова. Най-много от участвалите паралелки: 5 – отбелязаха 20 март – Деня на приказките, по 3 честваха Баба Марта и Деня на щастието 20 март, 2 – Деня на съня 8 март,  по 1 – 27 март – Деня на театъра и комбинирано дните на щастието и приказките. Най-често в организираните от децата събития имаше песни, танци и драматизации, но имаше и интерактивни игри, изработване на постери, работа в екипи чрез брейнсторминг, включване на изкуствен интелект, и други.

Обмисля се инициативите от конкурса да бъдат включени в Наръчник за добри практики, съобщи Господинова.

След като награди призьорите Добрин Добрев поздрави всички участници за креативността и интересните идеи. Той обърна внимание, че Превантивният и позитивен календар показва на колко много дати се отбелязва доброто. Той бе категоричен, че всички са достойни за награди, защото правят добро през цялата година, а конкурсът е повод да бъдат наградени за това. По думите му, добротата винаги се връща и пожела на децата да са добри и ученолюбиви, за да станат пълноценни граждани на Разград. Участниците в конкурса бяха първите, които научиха лично от кмета добрата новина, че 2 май ще е неучебен ден за учениците в Община Разград. Добрин Добрев покани децата заедно с родителите им на 2 май да се включат в празничните събития, които Община Разград организира за Великден. Подробна програма за тях ще бъде обявена през следващата седмица.

Призьорите от конкурса за класови дейности получиха грамоти и ваучери между 250 и 450 лева.

Имената наградените вижте ТУК.

/e-Razgrad/

Hits: 26

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.