Награди за победителите във финалите на Ученическите игри

Зам.-кметът Добрин Добрев връчи част от наградите на победителите във финалния етап на „Ученически игри 2023” по баскетбол за момичета 5-7 клас, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

В церемонията по награждаването участваха и областният управител Драгомир Златев, представителят на Министерството на младежта и спорта Елеонора Горбанова, началникът на РУО на МОН Ангел Петков, старши експертът „Спорт” в РУО Николай Миланов.

Финалите се проведоха в спортна зала „Абритус” от петък до днес. Златните медали и шампионската купа спечели отборът на ОУ „Отец Паисий”  – Самоков, който във финалната среща победи домакините от ОУ „Никола Икономов”- Разград. На трето място остана тимът на ОУ „Ангел Кънчев”-Варна. Наградата за най-добър реализатор получи Стефани Станкова от Самоков.

По същото време, на Тренировъчната база на „Лудогорец” „Гнездо на орли” се проведе и още един от финалите на „Ученически игри 2023” – по футбол, момчета 5-7 клас. В него шампионската купа вдигнаха състезателите от отбора на ОУ „Васил Левски”-Разград, които на финала победиха връстниците си от ОУ „П.Р.Славейков” – Ямбол. Третото място си поделиха отборите от Варна и Симитли. За голмайстор на турнира бе определен Джем Андонов от ОУ „Васил Левски” – Разград.

А Шампионската купа на финала на ученическите игри по хандбал, който се проведе в Кубрат, спечели спортният хандбален тим на Средно училище „Георги Измирлиев” в Горна Оряховица . Момчетата надиграха тима на Средно училище „Христо Ботев” в Кубрат. Трети остана отборът на Средно училище „Н.Й.Вапцаров” в Петрич, а четвърти са представителите на Варна. Пети и шести са ученическите отбори от Бургас и София.

Турнирът по баскетбол се организира от: Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Българска асоциация „Спорт за учащи“, РУО-Разград, Областен клуб „Спорт в училище“ и Община Разград, а по футбол – освен тези организатори участваха и ПФК „Лудогорец 1945“ и ОС на БФС -Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 42

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.