Наградиха победителите в „Ученически игри 2024“ по волейбол и баскетбол

Зам.-кметът Зорница Евгениева присъства на срещите за първото място във финалните кръгове на „Ученически игри 2024” по волейбол и баскетбол за юноши 11-12 клас, на които Разград бе домакин, и участва и в церемонията по награждаване на победителите.

Първи във волейболната надпревара в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф”, е МГ „Д-р Петър Берон” – Варна. Във финалната среща варненци победиха връстниците си от ПГСАГ „Лубор Байер” – Стара Загора с 2:0 гейма. На трето място е ПГ „Христо Ботев” – Дупница, на четвърто – 19 СУ „Акад. Михаил Арнаудов” – София. Представителите на Разград – НПТГ „Шандор Петьофи” – останаха на осмо място. За най-полезен играч на турнира бе обявен Огнян Христов от Стара Загора. В церемонията по награждаването освен зам.-кмета Зорница Евгениева участваха и Николай Миланов от Регионалното управление по образование, главен организатор на турнира, главният съдия Валери Йорданов и главният секретар на състезанието Красимир Кръстев.

Шампионите в баскетболния турнир в зала „Абритус”, бяха определени в мача между ПГТМ „Христо Ботев” – Ботевград и ПГРЕ „Г.С.Раковски” – Бургас. Юношите от Ботевград постигнаха убедителна победа с резултат 80:54. На трето място остана тимът на ППМГ „Нанчо Попович” – Шумен, а на четвърто – ПГЕЕ – Пловдив. Разградските представители – ППМГ „Акад. Н.Обрешков”, са на осма позиция. За най-добър реализатор в турнира бе обявен Петър Ралчев от Пловдив. В церемонията по награждаването освен зам.-кмета Зорница Евгениева участваха и главният организатор на турнира Дениз Хамид, главният съдия на състезанието Сергей Арнаудов, главният секретар Пенко Велчев и Николай Миланов от Регионалното управление по образование. В публиката бе и президентът на Българската федерация по баскетбол Филип Виденов, който изрази пред Зорница Евгениева добрите си впечатления от организацията на турнира.

И двете финални състезания на „Ученическите игри” се организират от: Министерство на образованието, Министерство на младежта и спорта, Българска асоциация „Спорт за учащи” РУО – Разград, Областен клуб „Спорт в училище” и Община Разград, а баскетболният турнир – и от БК „Вълци-Разград”.

/е-Razgrad/

Hits: 12

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.