Наградиха победителите в „Ученически игри 2024” по волейбол за момичета 5-7 клас

За Кюстендил и Търговище заминаха шампионските купи от финалите на „Ученически игри 2024” по волейбол и баскетбол за момичета 5-7 клас, домакин на които през последните 4 дни бе Разград, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Зам.-кметът Полина Иванова връчи купите и медалите на победителите в турнира по волейбол. В оспорван финал момичетата от ПМГ „Проф. Емануил Иванов” – Кюстендил победиха връстничките си от ОУ „Алеко Константинов” – Димитровград с 2:1. Бронзовите медали спечели отборът от ОУ „Н.Й.Вапцаров” – Царево, а четвърти остана тимът от ОУ „Отец Паисий” – с. Тополово, Пловдивско. За най-полезен състезател бе обявена Вероника Трифонова от Димитровград. Представителите на Разград – отборът на ОУ „Васил Левски” – останаха на десето място.

Категорична бе победата на баскетболния финал – отборът на I СУ „Св. Седмочисленици” – Търговище надви момичетата от ОУ „Никола Икономов” – Разград с 86:57. На трето място е тимът на 6 ОУ „Св.Никола” – Стара Загора, а четвърти – 143 ОУ „Георги Бенковски” – София. Купата за най-добър реализатор в турнира получи Андреа Великова от Разград. Купете и медалите на призьорите връчиха специалистът по спорт в Община Разград Златина Георгиева и експертът по спорт в Регионалното управление на образованието Николай Миланов.

И двата турнира се организират от: Министерство на образованието  и науката; Министерство на младежта и спорта; Българска асоциация „Спорт за учащи”; Регионално управление на образованието – Разград; Областен клуб „Спорт в училище – Разград” и Община Разград, а в организацията на финалите по баскетбол участва и Баскетболен клуб „Вълци-Разград“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.