Наградиха победителите в общинския кръг по баскетбол от „Ученически игри 2023/2024“

Кметът на Разград Добрин Добрев връчи наградите на част от победителите в общинския кръг по баскетбол от „Ученически игри 2023/2024“, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Турнирът, организиран от Община Разград, се проведе на 17 и 18 януари в спортна зала „Лудогорец“, в него участваха 12 отбора от 6 училища. Главен организатор бе специалистът в отдел „Образование и спорт“ в Община Разград Златина Георгиева, помощник- организатор – директорът на УСШ “Руси Бухтев“ Цветан Танев, главен съдия Стефан Данаилов.

Кметът Добрин Добрев присъства на оспорвания финал при девойките във възрастова група 8-10 клас и награди призьорките. Отборът на ППМГ “Акад. Н.Обрешков“ победи тима на ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф“ с резултат 50:49 и се класира на първо място, което дава право на участие в областния кръг от „Ученически игри“, който по първоначален график ще се проведе на 24 и 25 януари в Разград. Добрин Добрев връчи купата на капитана на победителите от ППМГ, купата за второ място на капитана на ПГПЧЕ и грамота и плакет на най-добрия реализатор в тази възрастова група Мартина Мандаджиева от ПГПЧЕ с 32 отбелязани точки в турнира.

Кметът връчи и купата за първо място при момчетата в тази възрастова група. Поради липса на противник, служебно на първо място се класира тимът на ППМГ “Акад.Н.Обрешков“.

Ето и класирането в останалите възрастови групи:

Момичета 5-7 клас: 1. ОУ “Никола Икономов

Момчета 5-7 клас: 1. ППМ Г“Акад.Н.Обрешков“; 2. ОУ“ Н.Икономов“; 3. ОУ “Ив.С.Тургенев“; 4. ОУ “В.Левски“

Най-добър реализатор – Даниел Стоянов от О У“Ив.С.Тургенев“ със 72 точки.

Девойки 11-12 клас: 1. ППМГ “Акад.Н.Обрешков“

Юноши 11-12 клас: 1. ППМ Г“Акад.Н.Обрешков“; ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф“; 3. НПТГ “Шандор Петьофи“.

Най-добър реализатор – Свилен Йорданов с 33 точки.

Още снимки вижте ТУК.

/e-Razgrad/

Hits: 320

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.