Наградиха победителите в конкурсите за разказ, есе, рисунка, компютърна графика и колаж, организирани от съда

На тържествена церемония във фоайето на Общинския културен център магистрати от Окръжен и Районен съд – Разград наградиха победителите и участниците в ученическите конкурси, за разказ, есе, рисунка, компютърна графика и колаж, съобщиха от пренсслужбата на съда.

Двете инициативи, насочени към младите хора, съпътстват информационната кампания „Дни на отворени врати“ и са посветени на Деня на Конституцията – 16 април. Тази година темите, по които работиха децата и младежите, бяха „Правилното или доброто“ и „Лицата на справедливостта“.

Приветствия отправиха председателите на Окръжен и Районен съд-Разград Лазар Мичев и Нели Генчева, а в раздаването на награди се включиха и зам- председателите на Окръжен съд – Разград Анелия Йорданова и Емил Стоев, както и съдиите Ирина Ганева и Светлана Чолакова. Специален гост бе Евгения Николова – главен юрисконсулт на Регионално управление на образованието.

Участието в подобни инициативи провокира детското любопитство, каза в словото си съдия Мичев като подчерта, че децата са нашето бъдеще и имаме отговорности към тяхното образование и възпитание. Той благодари на участниците в конкурсите, на техните учители и родители, на Регионално управление на образованието, на Община Разград и на членовете на журито, оценявало творбите.

Съдия Генчева поздрави всички участници, които споделиха своите виждания за доброто и справедливото, и показаха как възприемат лицата на справедливостта. Тя пожела на младите хора да са здрави, винаги да намират доброто за себе си, да участват в изграждането на едно по-справедливо общество и да живеят в държава, в която правилата и законите са насочени към доброто и справедливото, и тази държава да бъде България.

Победителите получиха награди изразяващи се в грамоти, книги, bluetooth колонки, USB памет и слушалки, а на останалите участници бяха връчени грамоти и по една Конституция на Република България, осигурена от Висшия съдебен съвет.

Имената наградените вижте ТУК.

/e-Razgrad/

Hits: 27

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.