Наградиха победителите в конкурса „Григор Попов“

На официална церемония днес в къщата музей „Станка и Никола Икономови“ бяха наградени победителите в 12-то издание на Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“.

Зам.-кметът на Разград Елка Неделчева връчи двете Големи награди на Община Разград. Индивидуалният приз е за Георги Димитров от кино школа „Братя Люмиер“ – Варна с художествен ръководител Елица Матеева. Той е дванадесетокласник в МГ „Д-р Петър Берон“. Творбата, заради която получи наградата, е озаглавена „Георги Дюлгеров – творческо кредо“ и проследява творческото развитие на известния български режисьор. Голямата награда за колективно участие спечели редакционният екип на ученическия вестник „В@з Буки Веди“ на СУ „Иван Вазов“ – Плевен с ръководител Ивелина Танева.

Елка Неделчева поздрави младите вестникари, като отбеляза, че в техния вестник има само позитивни новини. Пожела им да продължат да търсят добрите новини, „защото лошите новини сами ни намират, а хората имат нужда от позитивизъм“. Тя изрази надежда след време младите хора, които участват в конкурса, да получат поле за изява в националните медии. „Успех и продължавайте да гледате света под лупа“ – пожела зам.-кметът на всички участници в конкурса.

Специалната награда на Регионалния исторически музей в Разград в конкурса ще отпътува за Стара Загора при деветокласничката от ТГ „Княз Симеон Търновски“. На церемонията днес директорката на РИМ – Разград Таня Тодорова я предаде, заедно още падаръци от музея, на директорката на Центъра за ученическо техническо и научно творчество Цветанка Русева, за да бъде изпратена на талантливото момиче, което не можа да присъства на официалната церемония по награждаването.

„Светът под лупа“ бе темата на конкурса тази година. Организират го Община Разград, Центъра за ученическо техническо и научно творчество, със съдействието на Регионалното управление на образованоето и със специалното участие на Регионалния исторически музей. Спомоществовател на конкурса е „Антибиотик – Разград“ АД.

В тазгодишното издание на творческата надпревара се включиха индивидуални участници и ученически колективи от втори до дванадесети клас от 54 образователни институции от страната и региона – от 32 населени места в 19 административни области: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище и Шумен. Дванадесетото издание на конкурса включва 305 журналистически материала на 68 колектива и 192 индивидуални участници, разпределени в три възрастови групи: II-IV, V-VIII и IX-XII клас.

Протоколът от класирането във всички категории, раздели и възрасти е публикуван на интернет страницата на Община Разград.

До края на месец април по пощата ще бъдат изпратени наградите на класираните участници, които не присъстваха лично на награждаването – обясни директорът на ЦУТНТ Цветанка Русева.

/e-Razgrad/

Hits: 100

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.