Наградиха отличените в Националния ученически журналистически конкурс на името на Григор Попов

Кметът на Разград д-р Валентин Василев  връчи днес в зала „Филхармония“ голямата награда  на Община Разград на училищен вестник „Ваз Буки Веди” на СУ „Иван Вазов” – Плевен,

който бе отличен в VII Национален ученически журналистически конкурс на името на Григор Попов, организиран от ЦУТНТ, с директор Цветанка Русева, съобщиха от пресцентъра на местната администрация . Още два плакета с лика на Григор Попов отидоха при Мария Стоянова Стоянова – 12 кл., СУ „Никола Вапцаров“ – гр. Хаджидимово и за цялостно представяне – екип от същото училище, с ръководител Заприна Глушкова.

Д-р Василев поздрави участниците и подчерта, че се радва, че конкурсът придобива  все по-голям интерес и участниците в него стават повече с всяка изминала година. Той сподели, че поводът е хубав и тук бъдещите литератори и журналисти на България  могат да премерят своите качества.

Преди церемонията по награждаване млади таланти с ръководител Веселина Йотова при ЦУТНТ изнесоха поетичен спектакъл „Дълбок поклон, отец Паисий“, изпълнения имаше и на възпитаници на Свилена Дечева от ЦРД.

В залата бяха още Красимира Кирчева-началник отдел „Образование“ в Община Разград, Ивелина Николова от РУО – Разград, Юлиян Данаилов –управител на ОИЦ – Разград, Божидарка Златарева – краевед, родственици на Григор Попов, членовете на журито, участници и техните ръководители, представители на културни и образователни институции и др.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.