Награда за световния ученически шампион на дълъг и троен скок Лъчезар Вълчев

Зам.-кметът и изпълняващ функциите на кмет на община Разград Добрин Добрев връчи на световния ученически шампион на дълъг и троен скок Лъчезар Вълчев парична награда за високи спортни постижения, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Той поздрави таланта за успехите, а треньора му в СКЛА „Лудогорец“ Красен Цонев за това, че развива лекоатлетическите заложби на децата от Разград. „Изключително сме горди, че се състезаваш за Разград и прославяш града и България и ти желаем още по-големи успехи занапред“,обърна се Д. Добрев към Лъчезар Вълчев. Той допълни, че през последните години осигуряването на подходяща база за подготовка на лекоатлетите е сериозно предизвикателство през общинската управа. Имаме амбиция през следващата година да работим за тренировъчна зала за леката атлетика и за други спортове, които през зимата имат необходимост от закрита база – заяви зам.-кметът. „Лъчезар е още по-голям герой, затова че въпреки нелеките условия постига перфектни резултати, надяваме се да отговорим на очакванията, а той да се превърне в пример за подрастващите и броят на успешните лекоатлети в Разград да се увеличи“ – заяви още Добрин Добрев. Красен Цонев разказа, че заради постиженията на Лъчезар вече има запитвания от родители от други градове дали могат за запишат децата си да тренират в Разград, което е добър атестат за реномето на разградската летоатлетическа школа.
Премията от 2000 лева, която 18-годишният Лъчезар Вълчев получи, е част от финансов резерв от общински средства, предвидени за постигнати високи спортни постижения според член 11 от Наредба №25 за условията и реда за финансиране и подпомагане на спортните клубове и туристически дружества в Община Разград. През тази година бяха направени две предложения за връчване на такава премия, първото бе за 15-годишния колоездач от СКК „Спринт“ Георги Радославов. За постиженията си на национални и международни форуми той получи премия от 900 лв.
И двете предложения на клубовете, в които се подготвят двамата младежи, бяха гласувани единодушно от членовете на Постоянната комисия по младежта и спорта към Общинския съвет на тяхно заседание миналата седмица.
В срещата, на която бе връчена премията на Лъчезар Вълчев, участва и специалистът „Спорт“ в Община Разград Златина Георгиева.
/e-Razgrad/

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.