Младите огнеборци от ОУ „Христо Ботев” в Исперих – отново най-добри

Осем ученически отбора “Млад огнеборец” от общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет и Цар Калоян премериха сили, бързина и умения на спортна база „Гнездо на орли”. Областното състезание бе организирано от РД „Пожарна безопасност и защита на населението” и Клуба по пожаро-приложен спорт. В него се включиха 80 млади огнеборци, съобщиха от пресслужбата на полицията в Разград.

За откриването на надпреварата пристигнаха областният управител Драгомир Златев, директорът на ОД на МВР – Разград старши комисар Диян Минков и изпълнителният директор на „Лудогорец“ Ангел Петричев.

Отборната надпревара по традиция премина в две дисциплини: „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 метра щафетно бягане с препятствия”. Тимовете от по 10 състезатели бяха във възрастовата група от 12 до 16 години. Включиха се два отбора от община Исперих, три от община Разград и по един от общините Завет, Кубрат и Цар Калоян. Освен за бързина и точност, децата бяха оценявани от журито и за специфични пожарникарски умения – преодоляване на препятствия, боравене със струйници, шлангове, съединители, изработване на специални възли.

Първо място спечели отборът на ОУ „Христо Ботев” – Исперих с комплексен сбор точки 988. На второ място се класира отборът на СУ „Христо Ботев” – Кубрат, който събра 962 точки. Трети в надпреварата останаха учениците от ОУ „Отец Паисий” – Разград с 954 точки. За призовите места бяха осигурени купи, а за всички участници грамоти. Наградите връчи директорът на ОД на МВР – Разград старши комисар Диян Минков.

Реклама:

/e-Razgrad/

Hits: 65

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.