Мирослав ГРЪНЧАРОВ към разградчани: Моят екип сте вие, за мен ще бъде чест да бъда вашият кмет!

Председателят на „Да, България“ и съпредседател на „Демократична „България“ Христо Иванов и съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков подкрепиха лично днес кандидатът за кмет на Разград от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ Мирослав Грънчаров.

В залата на Общинския културен център бяха народният представител от Разград в миналото Народно събрание Ивайло Мирчев и в настоящия парламент Антоанета Цонева.

„Това, което сторихме в национален мащаб, сега влиза в следващ много реалистичен ход на събития промяната да стане реалност и в общините на България. Сега демократичната общност има своя шанс да изгради координация в действията между националната и местната власт. Да имаме в Разград кмет Мирослав Грънчаров и неговия екип, които ще подават проекти прозрачни, проекти без корупция, проекти направени така, че средствата, които идват от държавата, да достигнат до максимално голям брой хора и отгоре да имаме премиер, финансов и регионален министър, които ще ги оценяват не на база кой е изпълнителят, а какъв ще е положителният ефект от тях, каква ще е тяхната добавена стойност“, каза пред препълнената зала съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

И още: „Мечтая след четири години управление на Мирослав Грънчаров в Разград, да можем да показваме и на други български градове, на онези български граждани, които не са се престрашили да гласуват смело за демократичната общност, че това е реалност, че промяната се случва, че можем да запазим силата на националната и местната власт, които се подкрепят взаимно.“

„Винаги ми е хубаво в Разград. Защото тук демократичната общност работи заедно и постига успехи още от времето преди да направим „Демократична България“ и да излезе на сцената „Продължаваме промяната“. Защото в цялата тази ужасна месомелачка от избори вие в Разград подобрявахте резултатите си. И затова днес аз  знам, че на тези избори с номер 66 в бюлетината работим за победата“, каза от сцената председателят на „Да, България“ и съпредседател на „Демократична „България“ Христо Иванов.

Той определи Мирослав Грънчаров и колегите му като „печени управленци, хора, които наистина могат да отключат и реализират потенциала на Разград. И призова:

„В оставащите до изборите 20 дни вашата работа е да убедите вашите роднини, съседи, познати, че сега е моментът да си вземете града и общината, да вземете бъдещето в ръцете си. Защото имате екипа и тежко и скъпо платената възможност в дневния ред на националната политика да бъдат вашите приоритети.“

„На тези избори трябва заедно да решим дали Разград ще тръгне към европейското си бъдеще, дали желаем промяна или ще останем в праисторическото си настояще

Аз съм здраво стъпил на земята, имам самочувствието и силата, получих висока политическа подкрепа, в екипа ми има безупречни експерти е заявявам, че мога да бъда кметът на Разград. Имам волята, в работата си в администрацията научих, че за да промениш нещо, трябва да си на кметския стол“, започна речта си кандидатът за кмет Мирослав Грънчаров

Той обяви, че ще разработва политики, полезни за общността.

Ще бъде създаден общински инспекторат, който ще контролира състоянието на всеки квартал и село. Назначените инспектори ще обикалят районите си и всеки ден ще докладват за състоянието на улици, тротоари, пейки, улични лампи, зелени площи, опасни дървета. На основание на техните доклади на общинските звена ще се възлагат незабавно задачи за отстраняване на повредите или решаване на възникналия проблем. Но ще следва и проверка дали работата по конкретната дейност е свършена.

Средата в Разград ще е сигурна и безопасна. Изграждането на модерна енергийно ефективна система за улично осветление ще позволи да бъдат осветявани всички улици, без да се повишават разходите за електричество.

Денонощно видеонаблюдение ще следи автомобилния трафик, пешеходните зони и невралгичните места във всяко населено място на общината. Центърът за управление  ще е в кметството. Той  ще работи нонстоп и във взаимодействие с органите на МВР.

„Докато бях зам.-кмет успях да се наложа и осветихме всички пешеходни пътеки. Тази мярка се прие много добре от гражданите. Това лято бях в Египет и напоследък често се шегувам, че Разград прилича на Кайро, където от всичките пет светофара три работят. В Разград ще подменим всички светофари с нови, работещи с модерен софтуер“, обеща Мирослав Грънчаров.

„Трябва Общината да е отворена към хората, ние ще управляваме Разград заедно с гражданите. Ще създадем обществени съвети, които  ще формират местните политики и ще ги представят пред гражданите. В тези съвети ще поканим да работят хора, които са доказани професионалисти от всички направления на социално икономическия живот. Те ще са не само експерти, а и уважавани личности в професионалните си среди и сред гражданството“, издаде в аванс още М.Грънчаров.

Ще бъде създадена е-платформа, в която всеки може да направи предложение по интересуваща го тема, да формулира решение  по проблем, да зададе въпрос или  отправи сигнал. Тази платформа ще се следи стриктно от администрацията и ще бъде постоянен канал за комуникация с хората.

Грънчаров смята, че се екипа си ще надградят стореното досега и ще направят всичко възможно да създадат много по-добри условия за развитие на бизнеса.

Ще бъде изграден обществен съвет по заетост; бизнес зона „Перистър“ сега е 750 дка, кандидат-кметът смята, че може да се развие до 1200 дка; ще бъде изградена водородна индустриална зона; ще бъде изградено постоянно видеонаблюдение на заустването на отпадни води към градската пречиствателна станция, за да виждат в реално време и гражданите кой и с какъв цвят оцветява реката и от къде идват миризмите; ще бъдат облагородени парковете над жк „Орел“ и до кв. „Водна централа“ с алеи и място за отдих и забава; с изкуствена настилка ще бъдат покрити трите квартални стадиона в Разград; градът ще произвежда собствени, екологично чисти плодове и зеленчуци за нуждите на детски градини, социални кухни, трапезарии, социални домове и училища.

За да случи всичко това Мирослав Грънчаров поиска с бюлетина № 66 подкрепа на 29 октомври. За да бъде Разград отворена, модерна, обърната към бъдещето община. И с обещанието, че бъдещето на града и общината ще решават гражданите.

„Сигурен съм, че заедно ще оставим ярка следа в историята Разград с добри практики в местното самоуправление. Защото моят екип ще се вие и за мен ще е чест да бъда вашият кмет!“, заяви на финала Мирослав Грънчаров.

И за да е наистина силна местната власт, той покани на сцената и представи 33-мата кандидати за общински съветници и 14-те кандидати за кметове на населени места в общината.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Hits: 11

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.