Мирослав ГРЪНЧАРОВ: Кварталите и селата няма да са заварените деца на властта в Разград

ЩЕ ЗАПОЧНЕМ ДА БАГОУСТРОЯВАМЕ ТЕРИТОРИЯТА ВЪВ ВИЛНИТЕ ЗОНИ, ГРАЖАНИТЕ ЩЕ РЕШАТ ДОКЪДЕ ЩЕ СТИГНЕМ В УРБАНИЗАЦИЯТА

Неравенствата между отделните квартали на Разград и разликите в благоустойството  на града и селата са факт. Има места в общинския център, които  са добре обгрижени и подредени и други , които са занемарени и недосторени.

Като кмет ще работя за създаването на съвременна среда за живот във всички населени мееста.

Вилните зони край лозята

Ще започна от там, където няма път, където електиречеството е непостоянно и няма  никакво блогоустройсто – от вилните зони край лозята. Там  се е оформил нов квартал, и много хора  са  се преместили да живеят близо до природата.

В момента тази територия се води земеделска земя, там са лозята на  старите разградлии. Няма пътища, няма съвременна  инфраструра, а много семейства с деца, данъкоплатци, които  честно си плащат местните  налози, живеят там. Те имат право да получават публични услуги както останалите граждани.

Като заместник-кмет през изминалия мандат започнах работа па преотреждане на имоти, които да предоставим на енергоснабдителната компания за строителство на трафопостове. Целта е да осигурим качествено електозахранване.

Много е амбициозно да мислм за урегулиране в този район, защото да се строят пътища и каквото и да е,трябва да се отчуждават частни имоти за публично ползване. Не знам дали хората  искат това и дали  са готови за подобен процес. Но няма как да строим асфалтови улици, ако те не отговарят на стандартите за строителство на пътища..Но аз смятам, че процесът на урбанизиране в лозята  трябва да започне.

жк „Орел“

Това е малък град, в големия град И заслужава  много повече. Там ще разкрием админстративен център, къдего хората ще могат да получават изнесени на гишета услуги, за които сега трябва да идват в центъра на Разград.

Има имот за нов младежки парк и ще го направим с алеи и Ронд за изяви.

Общината ще осигури помещение за аптека и ще дадем възможност  на предприемачите да се възползват от нашето предложение

Изграждане на улично осветление в неремонтираната част на комлекса.

кв. „Абритус“

Младежкиия парк до Исперихския път ще  стане  привлекателно място за отдих. Чешмата там ще бъде възстановена. Ще  потече вода и от другата чешма до пътя за Исперих.

Паркингите пред блоковете срещу училище „Отец Паисий“ ще бъдат асфалтирани, а детската площадка до магазин „Кристал“ на улица „Абритус“ ще има нова  изкуствена настилка.

Селата

Селата  ще са равнопоставени с града в планрането на капиталовите ремонти и  разхдоването на средства за благоустройство. Кои улици, тротоари, улични лампи, общински сгради ще се ремонтират, реновират или ще сменят предназначението си, ще решават местните общности, а общинската управа ще  работи по плана на гражданите.

Детски площадки, зелени площи и фитнеси на открито ще  изграждаме и в селата. И ще поддържаме съществуващите. Ще косим и поддържаме в приличен вид гробищните паркове.

Поддържането на традициите и местните културни обичаи ще е приоритет за кметствата. Всяко читалище ще бъде подпомагано при организиране на празници,  ритуални обреди и други инициативи, в полза на общността в селото.

Мирослав ГРЪНЧАРОВ – кандидат на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“  за кмет на Разград

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Hits: 13

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.