Министър Ананиев удължи извънредните мерки срещу коронавируса до 13 април

Зздравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която удължава срока на всички въведени противоепидемични мерки  до 12 април 2020 г., включително, обяви на сайта си здравното министерство.

Новата заповед е на база обявеното от Народното събрание на 13.03.2020 г. извънредно положение и препоръките на Националния оперативен щаб.

Така се удължава забраната за посещения в ресторанти, барове, питейни заведения и игрални и спортни зали, както и големи търговски центрове. Допуска се в големите търговски центрове тип МОЛ да работят доставчиците на платежни услуги, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в т.ч. дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, осигуряване на лични предпазни средства и недопускане до работа на служители с прояви на остри заразни заболявания.

До 12 април включително остават затворени и университетите, училищата, детските градини и яслите.

До края на извънредното положение остава и забраната за посещение събиране на повече от двама възрастни на открити и закрити обществени места.
Остава и забраната за движение между областните центрове, освен по конкретни неотложни причини. Затворени ще са и паркове, градинки, спортни и детски площадки. Хората до 60 години ще трябва да осигуряват от 8.30 до 10.30 ч. т.нар. коридор пазаруване от хора над тази възраст в хранителните магазини и аптеките.

Заповедта може да видите ТУК.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Министър Ананиев удължи извънредните мерки срещу коронавируса до 13 април”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.