Министър Ананиев удължи извънредните мерки срещу коронавируса до 13 април

Зздравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която удължава срока на всички въведени противоепидемични мерки  до 12 април 2020 г., включително, обяви на сайта си здравното министерство.

Новата заповед е на база обявеното от Народното събрание на 13.03.2020 г. извънредно положение и препоръките на Националния оперативен щаб.

Така се удължава забраната за посещения в ресторанти, барове, питейни заведения и игрални и спортни зали, както и големи търговски центрове. Допуска се в големите търговски центрове тип МОЛ да работят доставчиците на платежни услуги, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в т.ч. дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, осигуряване на лични предпазни средства и недопускане до работа на служители с прояви на остри заразни заболявания.

До 12 април включително остават затворени и университетите, училищата, детските градини и яслите.

Реклама:


До края на извънредното положение остава и забраната за посещение събиране на повече от двама възрастни на открити и закрити обществени места.
Остава и забраната за движение между областните центрове, освен по конкретни неотложни причини. Затворени ще са и паркове, градинки, спортни и детски площадки. Хората до 60 години ще трябва да осигуряват от 8.30 до 10.30 ч. т.нар. коридор пазаруване от хора над тази възраст в хранителните магазини и аптеките.

Заповедта може да видите ТУК.

/e-Razgrad/

One Reply to “Министър Ананиев удължи извънредните мерки срещу коронавируса до 13 април”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *