Министърът на младежта и спорта Георги Глушков посети Разград

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков посети Разград, за да се запознае с условията и организацията на финалните турнири от „Ученически игри 2024” за юноши 11-12 клас по баскетбол, волейбол и футбол, на които градът ни е домакин от днес, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

На спортната база на футбилния „Лудогорец“ министър Глушков бе посрещнат от кмета на Разград Добрин Добрев, зам.-кмета Елка Неделчева и координатора на ученическите турнири Николай Миланов. Те го придружиха и при посещението на другите спортни обекти, на които се провеждат състезанията – спортна зала „Абритус” и физкултурния салон на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф”.

В разговор с министъра Добрин Добрев разказа, че всяка година в Разград се изгражда поне по една училищна спортна площадка, тъй като за ръководството на Община Разград е важно развитието на масовия спорт, необходимо е спортът да е достъпен и за децата и за възрастните. Кметът заяви и, че местната управа разработва два по-големи проекта за подобряване на спортната инфраструктура – за изграждане на мултифункционална зала за кондиционна подготовка за няколко спорта и за реконструкция на Градския колодрум. След изготвянето на проектите Община Разград ще търси подкрепа от Министерството на младежта и спорта за реализацията им, сподели още Добрин Добрев с министър Глушков.

Министърът на спорта остана впечатлен от базите, в които се организират финалните турнири от „Ученическите игри” в Разград. Той благодари на кмета за усилията, които полага, за да върви напред училищният спорт. „Така се формират нашите бъдещи шампиони, които министерството след това финансира, за да могат да представят България. Целта е обща, взаимодействаме по най-добрия начин“, Георги Глушков. В базата на „Лудогорец” министърът каза, че футболът дава импулс и за другите спортове в региона, а „летвата е вдигната високо, условията за подготовка са прекрасни“, допълни той. Министър Глушков изрази удовлетворение и от факта,че баскетболът в Разград си има дом, чийто любезен домакин е кметът.

На базата на „Лудогорец” министър Георги Глушков изгледа част от мача между СПГЕ „Джон Атанасов” – София и СУ „Христо Ботев“ – Балчик. В зала „Абритус” присъства на срещата между ПГРЕ „Г.С.Раковски“ – Бургас и ЕГр“Пейо Яворов“ – Силистра. На почивката се поздрави с всеки от баскетболистите. В залата на ПГПЧЕ министър Глушков изгледа част от срещата между ЕГ „Пловдив“ и МГ „ Гео Милев“ – Плевен, след края й също се поздрави с всеки от волейболистите.

/e-Razgrad/

Hits: 297

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.