МВР вече има специална рубрика “Брекзит” на сайта си

От днес на официалния сайт на МВР има специална рубрика “Брекзит”. Тя има за цел да предоставя на гражданите на Обединеното кралство и членовете на техните семейства, които са се установили в България, информация за реда и условията за влизане и пребиваване в страната след оттеглянето на Обединеното кралство от ЕС, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

МВР се подготвя за оттеглянето на Обединеното кралство от Европейския съюз, като предприема мерки за осигуряване правата на гражданите на Обединеното кралство в съответствие със Споразумението за оттегляне, както и в случай на оттегляне без споразумение, подчертаха оттам.

Законодателни предложения във връзка с оттеглянето на Обединеното кралство от ЕС

По предложение на МВР на 13 февруари 2019 г. Министерският съвет взе решение за одобряване и внасяне в Народното събрание на законодателни предложения във връзка с оттеглянето на Обединеното кралство от Европейския съюз без споразумение.След оттеглянето си от Европейския съюз Обединеното кралство ще бъде трета страна и влизането и пребиваването на британските граждани в Република България ще се извършва по реда и при условията на Закона за чужденците в Република България и правилника за неговото прилагане.

Подготвените от Правителството изменения предвиждат изключение от това положение за британските граждани и членовете на техните семейства, които са се установили в България и са изградили трайни връзки с нашата страна.

Целта на уредбата е да запази правата на пребиваване на тези граждани такива, каквито са към момента на оттеглянето.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.