Мащабно учение за реакция при тежка катастрофа затваря пътя на входа на Гецово в петък

От 10.00 до 1300 ч. на 11октомври /петък/ на входа на село Гецово от към Разград ще се проведе пълномащабно учение на съставните части на Единната спасителна система в Разградско, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

В симулираното тежко пътно-траннспортно произшествие с пострадали за проверка на възможностите за осигуряване на ефективно и адекватно реагиране на компетентните органи при получаване на сигнал на тежка катастрофа ще участват екипи на ОД на МВР, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, Центъра за спешна медицинска помощ, Община Разград, Областния съвет на БЧК, и Оперативна дежурна част към Областния съвет за сигурност. В занятието ще се включат и представители на Областния отдел на „Автомобилна администрация“ и Областна дирекция „Земеделие“.

Планира се катастрофата да бъде ситуирана в пътното платно в участъка от ул. „Иван Вазов“ извън село Гецово, преди разклона на републикански път I-2 Русе – Варна. Движението в участъка ще се затвори напълно от двете страни: на разклона на улицата към път I-2 и в края на населеното място. Трафикът, идващ откъм село Гецово, за излизане към републикански път I-2 Русе – Варна, ще се пренасочи по улица „Георги Дамянов“ покрай бензиностанция „Път консулт“. Трафикът, идващ от път I-2 на влизане към селото, ще се пренасочи към другите подстъпи към селото.

В затворения участък ще влизат автомобили на полицията, пожарната и „Бърза помощ“, с включена светлинна и звукова сигнализация. Това не бива да притеснява гражданите, защото ще се провежда учение по безопасност на движението по пътищата.

/e-Razgrad/

Снимка: БТА

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.