Мария ГОСПОДИНОВА: Заедно можем да сторим нужното и да заживеем в нормална държава – с правила, еднакви за всички

Мария Господинова е от Разград, водач на листата на „Има такъв народ“ за изборите за Народно събрание на 2 октомври.

Инженер, бакалавър от РУ „Ангел Кънчев“. След няколко месеца ще завърши магистратура „Политология, дипломация и национална сигурност“ във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“. Има семеен бизнес. Омъжена, майка на две деца.

Г-жо Господинова, за пореден път се впускате в предизборна надпревара. Защо човек като Вас с добър бизнес се захваща с политика?

 

Мотивът в началото бе твърде личен. Самата аз съм пострадала от здравната система, случи се и на мои роднини. И точно в този тежък момент се появи възможност да стана част от „Има такъв народ“. На предложението отговорих много бързо, ясно и кратко: Да!

Да, защото бях запозната с програмата на партията, осъзнах, че там са застъпени много от нещата, които тревожат и мен. Имах тогава, имам и днес надежда, че с хора като в „Има такъв народ“ можем да променим държавата, да сбъднем желаното.

Аз и други като мен, с бизнес, си даваме сметка, че дори и успял не трябва да спираш. Даже напротив – трябва да започнеш да работиш за другите, за да могат и те да се чувства добре, да получават от държавата адекватна подкрепа и грижи.

Аз съм изключително доволна и удовлетворена, че съм с хора, които нито веднъж не излъгаха, не подведоха никого. Нямам нужда от заплата или държавна служба, защото благодарение на труда – моя и на съпруга ми- се оправяме. Искам обаче да правим добро, искам да върнем вярата в институциите. Сега всички  са тотално разочаровани от тях. Знаете ли колко е трудно да обясниш на човек, който е пострадал и който продължава да се сблъсква с безхаберието на досега управляващите, че трябва да излезе да гласува. И заради това съм в политиката – да покажем, че можем заедно да сторим нужното и да заживеем в нормална държава – с правила, еднакви за всички.

Какви бяха най-често поставяните от хората в областта проблеми при срещите Ви с тях?

Номер едно в регион като нашия е безработицата. Огромен процент от жените  и мъжете на средна и по-висока възраст, с които разговаряме, са сами. Децата им нямат работа тук и са заминали. Те са абсолютно стресирани от това. Виждат, че наследниците им са добре навън и са наясно, че ще остареят сами – без тях. Даже започвам да си мисля дали политиката дотук не е била целенасочено да избутва тези млади хора навън, защото те имат потенциала да се борят за някакви промени тук! Дали на досега управляващите това не е било изгодно – да няма на място хора, готови да направят и невъзможното промените у нас най-сетне да се случат?

За затритите предприятия питат хората, за убийствените напоследък цени – на всичко, че и на питейната вода, която пък в Разград е най-скъпата в страната.

Проблемите със здравната система съвсем не са на последно място. В Завет срещнах възрастна жена, която през сълзи ми каза, че синът й си идва, за я отведе със себе си. За да е спокоен, че ако, не дай боже, тя се разболее, ще има кой да й помогне… Такава държава каква е – майка или мащеха, щом целенасочено си гони населението.

Силно се надявам хората да преодолеят и насадения им страх от разни велможи – местни и не само. Към това трябва да прибавим заплахите, безкрайните лъжи и фалшиви обещания в годините назад.

Затова на въпрос какво им обещаваме от „Има такъв народ“, отговарям кратко: Работа!

Работа от мен и останалите, за да има добър резултат за всички ни. Защото, ако единият драпа, а другият дърпа, пак няма да стане.

Защо избирателят да подкрепи „Има такъв народ“ на 2 октомври?

Ще работим и ще отстояваме, както и досега това, заради което „Има такъв народ“ излезе на политическата сцена. До тук сме изключително праволинейни в следването на неотложните за решаване в държавата неща.

Доказахме го и в предишните парламент и кабинет, въпреки че бяхме възпрепятствани от коалиционните партньори. Казваме истината, отстояваме позицията си, че властта на трябва да е на всяка цена. Но трябва с работата и действията си задължително да стигнем до там: суверенът да може да решава кое е добро и кое – не. А не властващите в момента. Примери безброй – те са избрани от конкретни хора в определен район, но тръгват и се самозабравят. Това е грозно, обидно за избирателя.

За да се сложи край на това – призовавам хората да излязат и да гласуват, защото ако не го сторят, има голяма опасност нещата, за които се борим, не да се подобрят, а да се объркат още повече.

„Има такъв народ“ е и ще бъде гарант реформите да се случат. Нужна е подкрепа в неделя с бюлетина N19. И резултати – видими и съвсем скоро – ще има.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.