„Лудогорец“ сбърка в първия мач от Шестицата

„Лудогорец“ не започна добре мачовете от Топ 6. Орлите направиха 0:0 с „Берое“ в Разград. Шампионите изпуснаха няколко добри положения, с които можеха да спечелят мача.

На вратата на „Лудогорец“ се завърна Ренан дос Сантос. Той замени контузения Пламен Илиев. Хорхе Броун пък бе извън групата за сметка на младия Даниел Наумов. Иначе очаквано Терзиев замени наказания Моци, а Форстър започна на мястото на получилия почивка Григоре. Всички други футболисти бяха обичайните титуляри.

Макар и домакините да тръгнаха напред от началото, първото положение се откри пред гостите. Бригидо центрира отляво, Форстър сбърка сериозно и подари топката на Камбуров. Той би веднага, но Ренан спаси майсторски. „Лудогорец“ създаде първата си по-добра ситуация в 20-ата минута. Тогава Марселиньо завърши с неточен изстрел добра контраакция. В 30-ата минута пък Сисиньо пробва удар от далеч, който не затрудни Перниш. Осем минути след това гол на Кешерю бе отменен. Причината за това бе, че Вандерсон бе в засада при подаването към румънеца. Секунди преди края на първата част Лукоки бе напът да открие резултата с глава, но след подаването на Марселиньо, би неточно.

Втората част започна с отлична възможност за гостите от Стара Загора. След изпълнение на корнер, топката стигна до непокрития Александър Цветков. Той стреля мощно, но Ренан отново бе блестящ. В 51-ата минута Кешерю бе изведен зад защитата и би, Перниш спаси, а след това Бандаловски предотврати гол, избивайки топката. Шест минути след това Марселиньо изпусна най-чистото положение за „Лудогорец“. Той бе сам срещу Перниш, а вдясно от него топката чакаше Вандерсон. Доскорошният ни национал стреля право в словашкия страж. Веднага след това и Лукоки се откъсна от защитата и мушна топката между краката на Перниш, но в аут. В 77-ата минута словашкият страж отново бе блестящ. Резервата Адриан Попа качи топката на главата Анисе, който от упор би, но Перниш изби. Малко след това Недялков би от далеч, като и този път „орлите“ нямаха късмет. В 90-ата минута Кешерю шутира, но за пореден път в аут. След това той поиска дузпа след контакт с Алкан, която Владимир Вълков можеше да даде. В последната минута на продължението Кешерю и Марселиньо си попречиха и бразилецът стреля лошо.

/e-Razgrad/

 

Снимка: ludogorets.com

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.