„Лудогорец“ надигра „Мура“, но стигна само до точка

„Лудогорец“ надигра Мура, но не успя да победи словенския шампион като гост във втория квалификационен кръг на Шампионската лига и мачът завърши 0:0.

Така всичко ще се реши на реванша в Разград, който се очертава като капан за Орлите, ако не успеят да вкарат положенията си, както го направиха в Словения.

Шампионите на България стартираха отлично двубоя, като пресираха дълбоко в половината на словенците и затрудняваха изнасянето на топката от играчите на Мура. В шестата минута Кирил Десподов направи добър пробив отляво, но бе блокиран от Коутер. Четири минути след това Десподов бе фаулиран, а при изпълнението на свободния удар защитник на Мура изчисти в корнер, с който защитата на словенците също се справи. Като цяло тимът на „Мура“ бе добре групиран в половината си и определено залагаше на сигурността. Опасенията на Валдас Дамбраускас, че словенците няма да оставят такива свободни пространства, както ЦСКА в двубоя за Суперкупата няколко дни по-рано, се оправдаха.

Второто полувреме започна коренно различно. Домакините от Мура действаха много по-агресивно и ясно заявиха намеренията да бъдат равностойни на разградчани. В 50-ата минута на Кристиан Кахлина му се наложи да се намесва след удар на Бобичанец. Този напън на домакините обаче продължи десетина минути и после мачът  влезе в руслото от първото полувреме.

До края на мача „Лудогорец“ заграждаше домакините в полето им. Имаше няколко добри центрирания към резервата Вандерсон, както и няколко опасни корнера пред вратата на „Мура“. Удар на Ману дори облиза гредата в 78-та минута. В 84-аа минута обаче и играчите на „Лудогорец“ изтръпнаха, когато капитанът на Мура Жига Коус също удари греда.

/e-Razgrad/

Hits: 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.