„Лудогорец“ безапелационен срещу „Левски“

„Лудогорец“ бе безапелационен срещу „Левски“ в Първа лига и победа с 2:0, а разликата можеше да е и по-изразителна. Видя се ясно, че „Левски“ все още няма нужната класа, за да се противопостави на „Лудогорец“ в сблъсъка за титлата.

Стойчо Стоев направи две промени от успеха с 2:0 над „Ботев“ (Враца). Капитанът Светослав Дяков и Вандерсон бяха титуляри за сметка на Абел Анисе и Адриан Попа.

Началото категорично беше за гостите, които още от първата минута се хвърлиха в атаки към вратата на Михайлов. Орлите пресираха дълбоко „сините“, които губеха топката още в собствената си половина. В 8-та мин. Рейш сгреши, топката попадна в Юсеин, който прати страхотен пас към Вандерсон зад гърба на отбраната. Бразилецът излезе сам срещу Михайлов и пробва да провре кълбото между краката му, но стражът на „Левски“ направи отлично спасяване. Малко след това Сисиньо центрира отдясно, Михайлов увисна, а Кешерю стреля с глава. Румънецът обаче уцели страничния стълб вместо празната врата. „Левски“ отговори с добра атака в 19-та мин. Тогава Мариани пусна отличен пас към Костов, който нахлу в наказателното поле и върна топката към Паулиньо. Бразилецът обаче беше изпреварен малко преди да нанесе голов удар от сънародника си Сисиньо, направил брилянтен шпагат. В 21-ата мин. Райнов беше притиснат от Марселиньо в половината на Левски и прати топката в краката на Кешерю. Румънецът подаде към Марселиньо, който се вклини между Рейш и Яблонски, а вторият пробва да избие с шпагат. Топката обаче рикошира в крака на Марселиньо и коварно прехвърли Михайлов за 0:1. Малко след това дойде и най-добрата възможност за „Левски“. Тиам пусна отличен пас към Костов, който се озова срещу Пламен Илиев, но под неприятен ъгъл. Нападателят стреля към близката греда, но вратарят изби. В 35-та мин. Мариани размина Сисиньо и Серкан и центрира към Паулиньо, намиращ се в чиста позиция. Бразилецът обаче не успя да засече добре трудната топката. Секунди по-късно пък „Лудогорец“ се размина на сантиметри с втори гол след удар на Кешерю, който беше оставен да стреля от чиста позиция.

В 52-та минута „Левски“ пак беше хванат в крачка, докато опитва постепенна атака. Рейш изгуби кълбото, а това предизвика светкавична реакция от футболистите на „Лудогорец“ и само след секунда Вандерсон вече беше сам срещу Михайлов. Бразилецът пробва диагонален удар, но не уцели вратата. В 63-ата мин. Дерменджиев направи тактическа промяна, пускайки в игра втори нападател. Сержиу Буш влезе на мястото на Мартин Рейнов. Това не промени особено случващото се на терена. В 84-та мин. този път Тиам сгреши и Шверчок се озова в чиста позиция. Полякът обаче стреля неточно, вместо да комбинира. Минута преди края дойде и прилична възможност за „сините“. След корнер топката стигна до Мариани, който стреля мощно от средна дистанция, но кълбото срещна тялото на Сисиньо. В даденото от съдията продължение Шверчок пусна перфектна топка към Лукоки, който завъртя Горанов и майсторски вкара покрай Михайлов за 0:2. Малко след това и самият Шверчок можеше да отбележи, но вместо мрежата уцели главата на Горанов.

/e-Razgrad/

Снимка: ludogorets.com

Hits: 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.