Лидерът на БСП иска оставки на министри заради „хаоса“ с електроните винетки

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска днес оставки на министри заради проблема с електронните винетки в страната.

Според нея това е поредният провал на това управление. Оставките на трима чиновници не са достатъчни, необходими са министерски оставки, правителството трябва да поеме отговорност, каза тя.

„Управляват ни некомпетентни и неграмотни хора. Унищожена е и правовата държава. Борисов се подиграва с народа. Последните поправки в закона ги внесоха на 17 декември, а на 31 декември пък премиерът Борисов включи Северната тангента в системата. На 2и януари я извади. Ето ви доказателство за хаоса, некомпетентността и пълно погазване на правовата държава и на законодателния ред в страната“, каза Нинова на пресконференция София.

Тя разкритикува факта, че предложенията за въвеждането на тол системата и електронните винетки не са внесени от Министерски съвет, а от депутати от ГЕРБ.

„Не ги виждаме никъде да излязат и да обяснят какво направиха и каква отговорност те ще носят“, подчерта лидерът на левицата.

Според нея преминаването от хартиен на електронен носител не би следвало да предизвиква сътресения, каквото не се е случило в редица държави, където то е осъществено, а за пример бяха дадени страни като Германия, Австрия, Унгария и др. „И администрацията, и Министерски съвет са абсолютно некомпетентни да проведат тази система така, както трябва“, добави още Нинова.

Сross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.