Лавина от заявления за лични документи

Пет път повече заявления за лични карти са приети в сектор „БДС“ от началото на годината до момента.

При изтичащ срок на валидност на 298 лични карти, постъпилите заявления за издаване на нови са 1435. ОД на МВР – Разград благодари на ръководителите на институции, ведомства и фирми, които се включиха активно в кампанията по предсрочно подновяване на документи и създадоха нужната организация в своите структури. До момента по предварително съгласуван график са преминали Областна администрация, община Разград, Окръжният съд, Районен съд – Разград, Административен съд, Окръжна и Районна прокуратура, НОИ, НАП, Бюрото по труда и част от учебните заведения. Тази седмица с мобилна станция се обслужват работещите в „Балканфарма“. През следващата предстоят МБАЛ – Разград и „Биовет“.

За периода от 01.01 до 22.01.2020 г. сектор БДС е приел заявления за издаване на лични карти, както следва:

–           Разград -1099 бр.

–           Исперих- 130;

–           Кубрат -174;

–           Лозница -32

За паспорти  – общо приети 1068:

–           Разград -798 бр.

–           Исперих- 115;

–           Кубрат  -128;

–           Лозница -27

Документите за самоличност по всички приети заявления вече са изготвени и гражданите могат да ги получат, включително и по Районни управления.

ОДМВР-Разград отново призовава гражданите да не чакат крайния срок на валидност, а да извършат по-рано подмяната на документите си. Така ще си спестят време и напрежение, избягвайки опашките пред Паспортна служба, особено след месец март, когато се очаква пикът в приема на заявления.

Тези, които притежават валиден електронен подпис, могат да се възползват от възможността да подават он-лайн заявления за подмяна на документи.  Така се избягва явяването в МВР за прием, получават се лично само новите документи.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.