Куполите на новата църква в Разград блеснаха с цялото си великолепие

Строителството на новия православен храм “Св. Цар Борис-Михаил Покръстител” в Разград с всеки изминал ден се приближава към своя край.

Църквата наистина блесна след монтажа и на двата малки купола. Остават, макар и не малко, довършителни работи, съобщи инициаторът на изграждането на храма Бойко Обретенов. Сред тях са външната мазилка, монтиране на входната врата, казанчета и водосточни тръби, с което външно сградата ще е завършена. Пред храма ще бъде монтирана чешма с  пейки около нея.

Три ангелогласи камбани ще пеят в камбанариите на втория православен храм в Разград. Те също са дар и са готови от още от 2015 г .
Три ангелогласи камбани ще пеят в камбанариите на втория православен храм в Разград. Те също са дар и са готови още от 2015 г .

В момента работници на “Паркстрой” подравняват и облагородяват терена около църквата. Следва вътрешното изографисване, което ще отнеме 7-8 месеца. Продължава дарителската кампания за откупуване на иконите, които ще бъдат монтирани на иконостаса. От 36 икони  вече са откупени от фирми, организации, сдружения и семейства 25 от тях. Останалите може да се видят на сайта на църквата  http://hram2rz.com – дарители – икони.

Дълъг е списъкът със спомоществователи, които подпомагат изграждането – освен финансови средства, хора и фирми даряват дограма, витражи, изработка на камбани, кръстове, помагат с дървесина и транспорт.

Очаква се новият храм да бъде открит и осветен през май догодина.

Припомняме, че по покана на идейния баща и основен двигател в строителството на втория православен храм в Разград – Бойко Обретенов, първата копка направи на 9 май 2013 година Патриах Неофит, тогава още Русенски митрополит.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.