Крос „Освобождение“ се отлага за месец май

Едно от традиционните масови събития, посветено на 28 януари – Деня на Разград, се отлага.

Това решение бе взето след обсъждане на представители на институциите, ангажирани с организацията на 57-то издание на Крос „Освобождение“, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Заседанието бе ръководено от зам.-кмета Хабибе Расим, а в него участваха: началникът на отдел „Опазване на обществения ред“ в Община Разград Йордан Маринов, главен експерт „Спорт“ Валери Бойчев, директорът на УСШ “Руси Бухтев“ Цветан Танев, председателят на СКЛА „Лудогорец“ Красен Цонев. От Регионалното управление на образованието бяха изпратили свое становище.

Организаторите излязоха с позиция, че с писмо от Регионалната здравна инспекция заповед на министъра на здравеопазването от 26.11.2021 г. с която, се „преустановява провеждането на всички масови мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи и други с такъв характер.“ И за да не се създава опасност от разпространение на COVID-19, следва крос „Освобождение“ да бъде отложен за след края на действието на министерската заповед, която е в сила до 31 март.

Ориентировъчната дата за провеждането на кроса е 4 май, като окончателната дата, както и подробности около организацията ще бъдат обявени своевременно, за да имат възможност да участват всички желаещи.

От Общината припомнят, че тазгодишното издание на едно от най-старите лекоатлетически състезания в страната бе насрочено за 26 януари. Стартът му е винаги от площад „Възраждане“ до Мавзолея-костница на руските воини, дистанцията е различна за различните възрастови групи – от деца до ветерани. В предходни години, освен от съседни и по-далечни населени места от България, в кроса са се включвали и любители на бягането от градове-побратими на Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.