Крос, изложби, конкурси, рожденици, почетни граждани и концерт за Деня на Разград

Главният експерт „Култура“ в общинската администрация Виолета Антонова представи предстоящите събития, посветени на 28 януари – Деня на Разград.

Стартът на програмата ще е стартът на 55-я лекоатлетически крос „Освобождение“ на 24 януари от 14:00 ч. на пл. „Възраждане”.
На 25 януари от 10:00 ч. във фоайето на Общинския културен център ще се проведе детско тържество „Разград – древен, млад и вечен“ на Детска градина„Славейче“. Същия ден отново пак там в 14:00 ч. ще бъде открита фотоизложбата и церемонията по награждаването на победителите във фотоконкурса „ Разград – уловени мигове“ на Центъра за ученическо, техническо и научно творчество.
На 26 януари от 15:00 ч. в Етнографския музей ще бъде представено публицистичното творчество на Снежана Желязкова, носител на награда „Будител на годината 2018“ на образователната платформа „Учители БГ“.
На 28 януари 2019 от 9:30 ч. в Храм „Св. Николай Чудотворец” са празничният водосвет и панихидата за загиналите руски войни и български опълченци.
От 11:00 ч. в залата на Общинския съвет – Разград ще е Тържествената сесия, посветена на Деня на Разград.
От 12:30 ч. в Общинския културен център и тази година всички деца, родени на 28 януари, ще имат своето тържество „Честит рожден ден!” с подаръци.
Ритуалът за поднасяне на венци и цветя за героите от 16:30 ч. на площад „Възраждане” ще бъде последван от празнични илюминации.
Веднага след това – от 18:00 ч. в залата на читалище „Развитие“ – ще се проведе церемонията за връчването на званието „Почетен гражданин на Разград”. В същата зала ще е и подаръкът за разградчани: празничен концерт акапела на „Ева квартет“.
На 29 януари от 11:00 ч. в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ побратимените градове на Разград – Кълъраш и Слобозия правят подарък – изложба с творби на художници от Румъния.
/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.