„Красива България“ ще финансира ремонта на Център „Емилиян“

ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА ОБЩИНА РАЗГРАД БЕ ОДОБРЕНО ОТ УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА ПРОЕКТА

Управителният съвет на Проект „Красива България“ одобри за финансиране и реализация проекта на Община Разград „Текущ ремонт и монтаж на газова инсталация на Център за социална рехабилитация и интеграция „Емилиян“, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

“Красива България“ е част от програмата на Министерството на труда и социалната политика за намаляване на безработицата и стимулиране на заетостта в страната, ежегодно финансира проекти на общини и други институции от програмния бюджет по Националния план за действие по заетостта. През тази година одобрените проекти са общо 47.

Общият бюджет на проектното предложение на Община Разград е 161 174 лв., като финансирането от Министерството на труда и социалната политика е 80 587 лв., на същата стойност е и съфинансирането от местната администрация.

Предстоящият ремонт включва изкърпване и шпакловане на стени, боядисване, подмяна на подови настилки с PVC, подмяна на улуци, водосточни тръби и врати, на съществуващото с LED осветление, монтаж на нов котел, както и дейности, които да подобрят материалната база на социалната услуга в Центъра, предвид факта, че там съществен ремонт не е равен от 2010 г.

Центърът са социална рехабилитация и интеграция  “Емилиян“ е една от най-активните и търсени от потребителите социални услуги, които Община Разград администрира. Съществува от почти 20 години с капацитет в началото 25 места, а днес – 61. Дейностите по подкрепа в “Емилиян“ са насочени към деца с увреждания.

/e-Razgrad/

Hits: 202

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.