Командосът ген.-майор Георги Димитров – един от най-колоритните кандидати за кмет на Разград

Безспорно един от най-колоритните кандидати за кмет на Разград и водач на листата за общински съветници на Националния фронт за спасение на България е Георги Димитров – Нерон.

В биографията на 70-годишния мъж има изключителни постижения в най-различни посоки – от спорта, през охранителния бизнес, та до войнските звания.

Роден е през 1949 година в с. Островче. Спортът го грабва още в детството му, стъпва на педалите на колелото и става един от на-добрите в страната. Майстор на спорта, национален състезател, член и на олимпийския ни отбор по колоездене. Преподавател по колоездене в Спортното училище, с десетки отлични, израснали под неговите грижи състезатели, част от които също стигат до националния отбор.

Другата му спортна страст е бойното карате. Което пък го среща с министър-председателя Бойко Борисов.

А за една друга среща с Бойко Борисов от времето, когато той беше главен секретар на МВР и за още любопитни истории от житието на Георги Димитров ще стане дума по-долу в текста.

Настоящият кандидат за кмет работи пет години в системата на МВР като инструктор „бойно карате“. Следват други три години като шеф на охраната на една от банките в Разград. Тогава има възможност в пълно бойно снаряжение да охранява показания за пръв път пред публика Златен пегас.

Преди 25 години Георги Димитров създава и ръководи до днес охранителната фирма „Нерон“. В нея в момента работят хора, различни по етноси – хора сърцати, хора, които ги е грижа и пазят повереното им лично, обществено или държавно имущество. В 380 обекта навред из Разградска област, Пловдив, Чирпан, Нова и Стара Загора. Последният сключен договор е от преди две седмици – за охрана на пречиствателната станция на Тутракан.

Успоредно с работата си Георги Димитров, само до преди няколко години, поддържаше собствена школа по бойни изкуства. През нея са минали над 600 момичета и момчета, мъже и жени. Заедно с него някои от тях са ставали и медалисти от международни състезания. Самият той е бил и главен съдия на световно първенство по бойни изкуства в Ялта.

Георги Димитров е семеен и горд баща на двама синове и четири внука – по двама и от двамата. Големият му син Искрен се занимава във фирма „Нерон“ с ведеонаблюдението и всичко, що е свързано с компютри и мрежи. По-малкият –  Димитър, вече две години е в Афганистан – командир на бойна част…

Последният, засега, изкачен връх в житейския път на ген.-майор Георги Димитров, е отличната диплома от Международната академия за командоси в София, която той завърши само преди няколко години.

Георги Димитров е непримирим срещу неправдата и посегателствата спрямо хора и имуществото им. Само два примера, илюстриращи по много категоричен начин това. И в двата случая е бил заплашен от наказания, че и със съд. Но след анализ на обстоятелствата и двата пъти му се разминало – даже обратното – бил е поощряван и награждаван.

Ще започнем в обратен ред: в началните години на демокрацията тъкмо Георги Димитров доведе в затънтения тогава чак в Делиормана Разград всички национални радиа и телевизии. През няколко минути във всички ефири и екрани се разказваше и показваше, че охранителят Георги Димитров е заловил крадец във вилната зона и след това го е закопчал с белезници за стълб на Ларгото, а на врата му окачил табела „Аз съм крадец!“. Що гласове се чуха на нарушени човешки права на крадеца. Тогава бе и онази среща на Георги Димитров с ген. Бойко Борисов в сградата на ОД на МВР в Разград… Случаят се размина без отнет лиценз за фирма „Нерон“.

Поне трийсет години преди това – на международно състезание по колоездене във Франция, Г. Димитров попада в международен скандал със заплаха за страхотни наказания от страна на държавата и дори съдебен процес. Защото се притекъл на помощ на съотборника си – при това разградчанин – покойния Васил Димов.

По стръмното при поредното изкачване Г. Димитров вижда един чех притиска и се опитва да изтласка Васко от шосето в бездната вдясно. Веднъж, два пъти, трети… Миг преди Васко да полети в пропастта Нерон откача помпата от рамката на колелото , разгъва я и цапардосва чеха през кръста. Онзи примира от болка и едва не пада. Съдиите видели случая, докладвали го. Последвали заплахи от федерацията за отнемане на състезателни права завинаги, защото скандалът станал международен. Месеци след това, когото видеозаписът бил детайлно прегледан и станало ясно защо Г.Димитров е замахнал с помпата, заплахите се превърнали в благодарност и награди.

Сега – на 27 октомври, този сърцат мъж, за когото правдата, здравето, живота и имуществото на хората са осмислили живота му, търси подкрепата на разградчани в надпреварата му за кмет на общината. С обещанието, че в управленската му програма, хората не се делят по никакъв друг принцип, а само на добри и лоши.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.