Коледната елха грейна, обляна в хиляди светлини

Четвъртокласникът Виктор Имперов от ОУ “Васил Левски“- Разград, петокласникът Самир Рамадан от ОУ “Никола Икономов“ и осмокласниците от ППМГ “Акад. Никола Обрешков“ Теодора Тодорова и Николай Николов имаха честта да запалят светлините на коледната елха в Разград тази вечер. И четиримата са постигнали през настоящата година призови места в различни олимпиади, национални и международни конкурси.

В приветствието си кметът Денчо Бояджиев увери децата на площада и тези пред компютрите и телефоните си у дома, че Коледното чудо е по-силно от всичко на света и им заръча да побързат с писъмцата до Дядо Коледа и да напомнят на родителите си да проверят дали желанията им са достигнали до добрия старец.

А на възрастните: Сила и Вяра в тихата и свята Коледна нощ. Сила и Вяра, от които имаме нужда сега заедно със семействата и всички заедно да се преборим със злото, незапомнено в най-новата история у нас и по света.

За пръв път танц на Градския мажоретен състав при Центъра за работа с деца бе с нови уреди, които рисуваха фигури със светлина. На площада бяха са и коледарите от ДТШ “Хорце“. А Дядо Коледа бе бъде посрещнат в бурни аплодисменти и с коледна песен, изпълнена от Ирем Али, възпитаничка на Школата за поп пеене в ЦРД.

Заради извънредната епидемична обстановка церемонията бе излъчвана онлайн на Фейсбук страницата на Община Разград и телевизия “Кис 13”, а дошлите на площада пред Общинския културен център бяха с предпазни маски /с изключение на децата до 6 години/.

Пак тази вечер за пръв път бе включено ефектното осветление на сградите на поликлиниката и пощата. Предстои изграждане на ефектно осветление и на сградата на Данъчното.

Снимки: e-Razgrad.bg и Община Разград

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.