Книга за надеждата от Жени-ГЕРБ

Организацията Жени-ГЕРБ отбелязва  4-ти февруари – Световния ден за борба с рака, синициатива, която обединява целия свят, съобщиха от офиса на партията в Разград.

Това включва разпространението на книгата „Аз преборих рака и ТИ можеш“. „Правим го, за да може да достигне до хора, които имат нужда от подобна подкрепа“, коментираха дамите от организацията. На срещата, посветена на тази инициатива, д-р Зоя Велкова обяви пред дамите, че в 21-ви век рак не означава нищо повече от диагноза, хората не бива да губят надежда, защото лечение има и след диагноза рак, много хора живеят качествен и пълноценен живот. „Хората трябва да се информират и най-важното – да усетят, че има на кого да разчитат, че имат подкрепата на общността, която заедно се бори с тях“, каза още тя.

По данни на Световната здравна организация всяка година над 12 млн. души получават тежката диагноза. Важно е да се знае обаче, че около 40% от онкологичните заболявания могат да бъдат излекувани, стига да бъдат диагностицирани навреме.

Книги ще бъдат оставени за ползване в Медицински център „Д-р Велкови“, в ДКЦ – 1 и в Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ – места, на които свободно да може да се ползва от хората. Книги ще бъдат предоставени и на всяка една от общините в областта.

/e-Razgrad/

Hits: 145

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.