Клуб по интереси: Парад на “Simson” за първи път в Кубрат

Мотоциклети от марката “Simson” за първи път дефилираха заедно по централната улица “Назъм Хикмет” в кубратския квартал Дряново.

Толкова мотори от една и съща марка могат да се видят единствено тук, категорични са организаторите на събитието. “Това е най-разпространената марка мотори в Кубрат, а в квартала феновете на популярното возило не са никак малко”, разказа общинският съветник и един от организаторите Ерхан Исметов. Идеята да покажат мотоциклетите си пред публика възникнала от по-рано, но пречка за забавянето на масовата демонстрация станала вирусната епидемия и въведените по-рано противоепидемични мерки. Мотоциклетите от тази марка в квартала са 35, но на съботното шествие участваха около 20 машини от моделите S-50 и S-51. Най-младия участник бе на 30 години, а най-възрастният – на 60.

За немските машини хората се грижат с любов, в изправност са и всички се поддържат в изряден вид. Не са малко и моторите, които изглеждат като чисто нови. “Удобни и практични са, не са капризни и за това хората ги обичат и предпочитат”, разказват с умиление жители на квартала. Малко след парада в Дряново мотористите направиха поздравителна обиколка в града, разходиха “любимците” си и из селата Задруга, Точилари и Горичево. След обиколките мотористите се почерпиха, а за това се погрижи местният бизнесмен Беркант Мехмед.

Радослав СТОЙКОВ

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.