Китайска фирма може да изгради предприятие в Исперих

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, неговите заместници Нурие Црънгалова и Евгени Драганов и главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров се срещнаха с представители на китайската фирма „Meide Group“, които са на посещение в региона, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Те бяха придружавани от управителя на „Айваз-Н“ООД – Исперих Нух Саров, с когото се водят разговори за съвместно предприятие.

Г. Хюсмен представи на китайските бизнесмени преимуществата от инвестиция в България и най-вече в Лудогорието. Увери ги, че подобни инвеститори имат подкрепата на държавната и местната власт. Вицепрезидентът на „Meide Group“ Ли Йонг представи фирмата, в чието ръководство участва, като един от най-големите в света производители на фитинги и метални тръби, 70% от чиято продукция се изнася в 40 държави, приходите им от продажби годишно са близо 5 милиарда долара. „Европейският съюз е важен пазар за нас, имаме интерес да инвестираме в България или друга страна“ – заяви Ли Йонг.

Гюнай Хюсмен пожела успех на общата бизнес инициатива и подари на гостите и мартеници, като им обясни символиката на българската пролетна традиция. 

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.