Кирил ПЕТКОВ: До края на следващия редовен мандат минималната пенсия може да бъде 900 лева, а минималната работна заплата – 860 лева още идната година

Съпредседателят на ПП „Продължаваме промяната“ Кирил Петков днес бе в Лудогорието, за да подкрепи лично кандидатдепутатската листа на партията за изборите за Народно събрание на 2 октомври.

В Цар Калоян той и водачът на листата Марин Шишев разговаряха с местните хора за техните проблеми в малкия град. От тях научиха, че нищо не се прави и след „малкото“ наводнение от края на миналата седмица, потопило няколко къщи и коли в града. Според тях, парите, отделени от държавата, за справяне с последиците от голямото бедствие преди 15 години, просто са „потънали“. И още, че дървата за огрев се раздават по списък, изготвян от хора и за хора от друга политическа сила, доминираща в общината.

„Макар и само за седем месеца, успяхме да направим първите стъпки в правилната посока – доказахме, че в хазната има пари, но се крадат. Детските градини са безплатни. Качихме пенсиите до 467 лева. Вярно, не е достатъчно. Целта ни е до края на един пълен четиригодишен мандат, минималната пенсия да стане 900 лева, а минималната работна заплата – още догодина да е 860 лева, половината от средната работна заплата в страната. Ако не се краде, тези числа са реални и при това – няма да товарят бюджета. За седем месеца се случи още ще много важно, осезателно намаля натискът на администрацията върху бизнеса“. Това каза Кирил Петков на хората в Цар Калоян, където беше посрещнат по стар български обичай с дъхава пита и шарена сол.

И още. Според него, за да е възможно всичко това, трябва антикорупционната комисия да заработи наистина.

„Отборът ни става все по-голям. Проблемът на тези досега е, че още могат да повярват, че ние не сме като тях – няма да направим сделка с никого, не се навеждаме, не си затваряме очите, за да краде някой. Затова днес сме сред вас. Ако бяхме дали онези 1 200 000 000 лева на Слави Трифонов, правителството ни щеше да се окаже най-стабилното и нямаше да се чуе нищо нито за Северна Македония, нито за каквото и да е  друго“, разказа Кирил Петков.

В Разград съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и седмината от листата за народни представители първо бяха сред жителите на „Орел“. Там ги посрещнаха и две сестрички –  на пет и на седем години, родени на една и съща дата – 11 септември.

Пред множеството Кирил Петков повтори двете най-важни задачи пред тях след 2 октомври – минималната пенсия да стане 900 лева да края на мандата, а минималната работна заплата – 860 лева още идната година. „Но, за да си довършим работата ни трябват 121 депутати в парламента,“ припомни К.Петков и прогнозира, че „Продължаваме промяната“ ще бъде първа политическа сила в страната след изборите на 2 октомври.

Според него той и колегите му са си научили нужните уроци и сега няма да опитват да оправят всичко наведнъж, а са си набелязали малки, но важни крачки напред. Ще ги правят една по една, за да има краен резултат в полза на всекиго в страната. Няма да правят коалиции с троянски коне в тях и ще потърсят повече съветници с побелели коси. „Оказа се, че само с млади и ентусиазирани хора е добра предпоставка за успех, но не е достатъчно“, призна Кирил Петков.

На журналистически въпрос дали би приел поканата за дебат по проблемите на Разград и Лудогорието, отправена от Десислава Атанасова – водач на листа на ГЕРБ, към останалите в предизборната надпревара, Марин Шишев отговори: „Аз не съм кандидат от Русе. Доколкото си спомням, тя е депутат тъкмо от там в последните няколко парламента. По-скоро дебатът, ако изобщо има такъв, трябва да е с втория в листата – Гюнай Хюсмен. И там ще ми бъде трудно, защото той беше областен управител и е добре запознат с проблемите, както на Разград, така и на региона“.

В новия парк в „Орел“ Кирил Петков и кандидатите за народни представители чуха конкретни проблеми, получиха и предложения кое как може да се поправи: инвалидните пенсии; решенията на ТЕЛК и фалшивите инвалиди; ножицата при „новите“ и „старите“ пенсионери; здравната и образователната реформа.

Промени в избирателния закон за гласуване в подвижни секции биха направили изборния резултат по-справедлив, смятат хората в квартала. За лошото състояние на пътищата е виновна и държавата, защото изостави железниците и претоварените ТИР-ове ги съсипаха, категоричен бе най-възрастният на срещата днес разградчанин. Който каза нещо, посрещнато с всеобщо одобрение от присъстващите – живеещите в „Орел“ са повече от хората в някои от общините в Лудогорието, но за тях се прави твърде малко. И поскаха по-чести срещи с народните избраници и хората в изпълнителната власт.

„Подкрепете ни на 2 октомври! Трябва да продължим започнатото. Но не на всяка цена, Ако трябва ще вървим и към следващи избори, но няма та танцуваме с хора с други интереси, освен националните,“ категоричен бе Кирил Петков.

След това той и кандидатите за народни представители от „Продължаваме промяната“ разгледаха Есенния панаир в парка и разговаряха с хората там.

==========================

Водач на листата на  ПП „Продължаваме промяната“ е Марин Шишев – предприемач и депутат в 47-то НС. Втора е Антоанела Маринова. Тя е ново лице, работи от 25 години в митницата в Разград. Трети е д-р Цветомир Цанков , специалист „Образна диагностика“ в разградската болница. Четвърта е Галя Ралева от Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев. Петото място е за учителката и член на Задругата на занаятчиите Цвети Терзиева. Шести е Евгени Енчев – търговски представител, а седми – Пламен Якимов, собственик на сервиз за автомобилни гуми.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.