Карнавал и представление за Деня на приказката

В Световния ден на приказката Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, съвместно с ОУ „В. Левски“- Разград заедно отбелязаха събитието с празненство на открито.

С много музика, песни, танци, балони с послания към хората, децата заявиха желанията си за мирен и добър свят. Преди това имаше четене на приказки в учебните часове и извличане на послания от тях. Малките ученици уредиха „изложба с послания“, в която бяха експонирани рисунки, апликации, стикери с незабравими народни умотворения. Най-атрактивната част от празника бе карнавалът, в който участваха учениците от първи до четвърти клас, които представиха своите любими приказни герои.

В търсене на причините за драматичните конфликти между родители, училището и децата, и изпълнявайки програмата си за превенция на противообществените прояви на учениците, Местната комисия организира посещение на пиесата „Лоши деца“ от Михаела Михайлов. И днес в две представления в зала “Филхармония” пиесата бе представена пред учениците от 5-ти, 6-ти  и 7-ми клас на ОУ “Отец Паисий”, ОУ “И.СТургенев”, ОУ “Н.Вапцаров” и СУ “Хр.Ботев”.

Спектакълът стъпва върху въпроса „Кое в човека поражда насилието?” и вярата, че ако има диалог между ученик, учител и родител, може би ще успеем така да коригираме разбирането и поведението си, че да бъдем по- добри хора.

След пиесата възникна дискусия между учениците и психолог – специален гост на събитието.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.