Капанският ансамбъл – на Трифон Зарезан в Сунгурларе

Капанският ансамбъл бе специален гост на Празника на лозаря и винаря и празника на Община Сунгурларе навръх Трифон Зарезан.

Артистите участваха в церемонията по коронясването на Царя на лозята в Музея на виното, където кметът на Сунгурларе инж. Веселин Панделиев награди първите трима в конкурса за най-добро вино с грамоти и бурета вино.

Капанци придружиха Царя на лозята и множеството хора, включили се в празника, до каменна чешма, от канелката на която по царската повеля потече вино, а след това – и в ритуалното зарязване на лозята.

Концертът, подарък на Капанския ансамбъл към сунгурларци и гостите на града, бе на открита сцена в местността Ичмията. Многобройната публика, осеяла околните поляни с барбекюта и жарки огньове, имаше уникалната възможност да се наиграе от сърце под звучите и песните на хора и оркестъра, хванати на многокати хора, редом с танцьорите от ансамбъла.

Гости на празника в Сунгурларе бяха областният управител на Бургас Вълчо Чолаков и кметове на съседни на Сунгурларе общини, които – впечатлени от видяното – обещаха да огледат празничните си календари и да включат в тях професионалистите от Капанския ансамбъл.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.