Камери засякоха 400 автоджигити за седмица – почти 300 от тях „летели“ по улиците в селата

От 17 до 23 април на територията, обслужвана от ОД на МВР-Разград, се проведе специализирана полицейска операция „Скорост“ по линия на ROADPOL.

В хода на акцията са установени 403 нарушения на скоростните режими. 291 от тях са засечени в рамките на населените места, а 112 – извън тях. 133 от общия брой засечени нарушения на скоростните режими са заснети с т.нар. „тринога“.

1026 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 17 до 23 април 2023 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ са съставили 228 фиша и 40 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение са санкционирани четирима пешеходци. Установен е един шофьор, седнал зад волана след употреба на алкохол.

Прекратени са регистрациите на четири моторни превозни средства – в три от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в един – употребата на наркотични вещества. През посочената седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие, при което един човек е пострадал, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

/e-Razgrad/

Hits: 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.