Как да изградим България след оставката: с контрол, правила и подкрепа на бизнеса

ДО ТОЗИ ОТГОВОР СТИГНАХА УЧАСТНИЦИТЕ В ДЕБАТА, ОРГАНИЗИРАН ОТ “ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ В РАЗГРАД

Конкретика за действия, а не общотеоретични постановки поискаха разградчани от Владислав Панев – съпредседател на „Зелено движение“ и член на УС на „Демократична България“ по време на делбата „Как да изградим свободна и справедлива България след оставката“, организиран от десните в Разград.

На финала на 90-минутната дискусия бяха формулирани най-важните неща, които трябва да се случат у нас след отстраняването на ГЕРБ от власт& контрол, правила, валидни за всички и истинска подкрепа от държавата подкрепа на бизнеса. Към тях бе добавено още едно – наказания за тези, които умишлена пречат да се случат предните три.

Панев трябваше да обясни, че упреците към десните в Разград, че са се коалирали със „Зелено движение“, а по правило зелените в Европа са леви, са неуместни. Според него чудесен пример е Австрия, където зелените са в коалиция с десните в управлението на държавата. А кое лявото на плоския данък, въведен от БСП, попита Панев . И още, дясна ли е политиката на ГЕРБ? Мястото на „Демократична България“ той позиционира в център/дясно. Акциите като тази в „Росенец“ повишават рейтинга на десните и  подсказват все по-укрепваща стабилност на дясната коалиция на прага на предстоящите избори, смята той.

А стореното в Разград трябва да се използва в национален мащаб – всички срещу ГЕРБ, за да бъдат отстранени от властта.

/e-Razgrad

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.