Как да изберете идеалния за вас мобилен телефон?

Сред толкова много марки, модели, дизайни с всякакви функции, как да изберете следващия си мобилен телефон?

Дали решението ви ще е правилно зависи от това, доколко ще се съобразите с начина, по който използвате телефона си и още няколко фактора. Веднага споделяме кои са, за да ги имате предвид, преди да пристъпите към закупуване на ново устройство и да си спестите много чудене, време и грешки.

Започнете с бюджета

Помислете каква сума реално можете и искате да отделите за нов телефон. Бюджетните варианти са с цена до 500 лв. и предлагат всички основни функции. Ако не използвате много смартфона, няма да го товарите с големи приложения, изискващи ресурс и няма да работите активно чрез него, а ще го използвате основно за разговори и браузване на сайтове и социалните мрежи, подобни модели са идеални за вас. Средният клас на цена от 500 до 1000 лв. предлага още екстри като по-добра мощност и повече функции, плюс по-добра камера. Премиум марките и моделите пък, струват четирицифрена сума в лева и ще ви дадат най-добрите съвременни решения на пазара, включително супер мощен процесор. Те са подходящи за тези, които искат най-доброто и не правят компромиси и искат да могат да използват лесно и удобно телефона си и като компютър и фотоапарат с произтичащите от това налични съответни възможности.

Операционна система, процесор и RAM

Операционните системи, с които съвременните телефони работят, са Android и iOS. Докато първата се използва масово от най-големите брандове на пазара, втората е типична само за Apple и техните iPhone модели, които си имат много фенове по ред причини. Типът операционна система има значение за персонализацията, приложенията, които ще можете да използвате, настройките, интеграцията с други устройства. Затова, помислете добре преди да направите своя избор. Обърнете внимание и на производителността на телефона. Ако играете много или използвате тежки приложения, ви трябва добър процесор и достатъчно RAM, наред с голяма вътрешна памет. Тя е от значение и ако сте фен на снимките и ще ви осигури достатъчно място за съхранението им. В този смисъл, проверете и колко карти поддържа избраният телефон, особено важно ако пътувате често, както и има ли слот за допълнителна памет.

Обърнете внимание на батерията

Изключително важна е и батерията, особено за премиум моделите с голяма мощност, които съответно имат по-високо потребление на ресурси. Ако използвате активно телефона си, обърнете внимание на капацитета ѝ. Измерва се в милиамперчаса (mAh) и е добре да потърсите модел с мощност около 3 до 5 хил. mAh, който ще ви осигури заряд за по-дълго време. Проверете дали избраният от вас модел смартфон поддържа функцията за бързо зареждане, както и безжично зареждане, които също са допълнителни удобства, налични при все повече модели. Обърнете внимание и на начина, по който зареждате телефона си. Изключете го от електричеството, ако батерията е на 100% и не чакайте да падне до много ниски стойности, за да го включите.

Какво друго да имате предвид?

Има още много важни неща, които да вземете предвид, когато избирате своя нов телефон. Вижте какви са материалите, от които е изработен. Премиум моделите обикновено дават повече здравина и по-полирана и луксозна визия. Ако държите на качествени фотоси и видеа, обърнете внимание и на камерата и изберете модел със заснемане, което отговаря на нуждите ви. Проверете каква е не само резолюцията, но и допълнителните функции като нощен режим, стабилизация на изображението и други. Важен е и размерът на телефона и не на последно място, дизайнът, който да отговаря на вашия стил.

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.