Кадетките на „Лудогорец“ за пръв път участват в държавното първенство

Във Велики Преслав бе финалът на Втора лига –кадетки от държавното първенство 2018/19 година на регион „Добруджа“.

Отборът на кадетките на волейболен клуб „Лудогорец“ участва в тази надпревара в тази възраст за първи път в историята на волейбола в Разград. Момичетата, водени от Атанас Голешевски, се представиха  според очакванията. Реализираха 2 победи срещу домакините „Велики Преслав“ с 3:0 гейма и срещу ВК „Търговище“ също с 3:0 гейма /сл./ . В третата среща се изправиха срещу опитния отбор на ВК „Бултекс“ – Варна и отстъпиха с 3:0 гейма, но с оспорвани геймове – 25:18, 25:19 и 25: 1.

Отборът зае шестото място  сред общо 14 тима в крайното класиране. Пропуснаха петото място, което даваше право за участие в зонални състезания. Трябва да отбележим, че като 12-годишни, тези момичета бяха републикански шампионки, но с Кристина Йорданова, която сега играе преотстъпена на ВК„Перун“-  Варна и е с много призове с националния отбор.

Ето и кадетките  на ВК „Лудогорец“, участвали в състезанията във Велики Преслав: Айдан Скендер /капитан/, Гергана Иванова, Селин Али, Преслава и Рая Петкови, Съланур Ташдемир, Цветалина Григорова, Айлин Али.

Радостното е, че Селин Али, /която е в предкадетна възраст/ се представи много добре и това бе отбелязано  от скаут на БФС и отново е харесана за селекция на националния отбор.

/e-Razgrad/

Hits: 20

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.