И “Изправи се.БГ! Ние идваме” поиска Ива Митева за премиер

Депутатът от “Изправи се.БГ! Ние идваме!” Николай Хаджигенов смята, че председателят на Народното събрание Ива Митева от “Има такъв народ” би била чудесен избор за министър-председател.

Вчера такова мнение изказа и Атанас Атанасов от “Демократична България”. За Хаджигенов недостатък на тази идея би бил, че ще се оголи Народното събрание.

“Ние водим засега неофициални разговори, предимно с Демократична България. Не сме стигали до име на премиер. По-важно е как ще изглежда правителството, как ще го сглобим, какво ще бъде споразумението, какви срокове ще се поставят и какви задачи”, обясни Хаджигенов пред БНР.

От своя страна Митева вчера каза, че третият мандат за съставяне на правителство трябва да бъде връчен на “Изправи се.БГ! Ние идваме!”. Хаджигенов обясни защо според него формацията трябва да получи третия мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

“Вероятността да получим третия мандат не е малка, защото ние, след като приключихме варианта с площада миналата година, започнахме да обединяваме, обиколихме всички формации на промяната – с предложение да направим точно това, което сега му идва времето. Да се съберем заедно и да направим каквото трябва за да приключим диктатурата на ГЕРБ, да започнем да разчупваме модела с кръговете и обръчите от фирми. Затова има шанс да получим третия мандат”, каза Хаджигенов. Добави, че коалицията е единствената, която избягва идеологическите противоречия, като опитва да говори с всички, с изключение на ГЕРБ и ДПС.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.