И детска ясла „Слънчево детство“ ще бъде ремонтирана от Община Разград

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и заместниците му Галина Георгиева и Ердинч Хасанов откриха днес  официална церемония „Първа копка“, с която бе даден стартът на изпълнението на строителните дейности на обект Детска ясла„Слънчево детство“.  Това е пореден, седми обект на образователната инфраструктура в град Разград, чийто ремонт се финансира по проект „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и който се изпълнява от Община Разград в периода м. септември 2017 г. – м. март 2020 г.

„Вярвам, че строителите ще се справят бързо и лесно с работата си и през есента ще прережем лентата на вече готов обект“, каза на откриването д-р Василев. Той допълни, че изпълнението на ремонта ще реализира икономии на енергопотребление в сградата. По проекта ще се благоустроява двора на яслата, ще се създава достъпна архитектурна среда, ще се подобряват условията на труд и работа, ще става по-привлекателно място.

Фирма „САВ-Разград“ ООД, от днес, в рамките на период от 180 дни ще изпълни предписаните в енергийното обследване и заложени в инвестиционните проекти строителни дейности: изграждане на инсталация за топла вода и монтиране на слънчеви колектори, подмяна на съществуваща отоплителна инсталация, подмяна на осветителни тела с енергоспестяващи, довършителни обработки по подове, стени и тавани чрез боядисване с латекс и поставяне на хетерогенни PVC настилки, подмяна на настилки в дворното пространство, монтаж на нови детски съоръжения.

Еднолично дружество с ограничена отговорност „СС – КОНСУЛТ“, гр. Варна е юридическото лице, което ще упражнява, по смисъла на Закона за устройство на територията, строителния надзор на обекта. То ще следи за законосъобразния старт и изпълнение на строежа, за качеството на строителния процес и спазването на графика на изпълнение на строителните дейности.

На събитието присъстваха още заместник областният управител Евгени Драганов, началникът на РУО Ангел Петков, ръководителят на проекта Недим Тахиров-директор Дирекция“Програми и околна среда“, главният архитект Илин Солаков, директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ Елка Драмалиева, представители на строителя и надзорната фирма, директорът на Детската ясла Юлия Иванова, персоналът на детското заведение.

е – Razgrad.bg

 

Hits: 10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.