ИТН се скараха на ДБ и ИБНИ, водели нещата към следващи избори

“Демократична България ” и “Изправи се БГ!Ние идваме!” да решат кой е врагът, заявиха на брифинг от “Има такъв народ” след декларацията си в пленарната зала във връзка с вчерашните изявления на двете формации.

Председателят на ПГ “Има такъв народ” Тошко Йорданов посочи, че от ДБ и “Изправи се БГ!Ние идваме!” зависи дали и как ще продължат по-нататъшните разговори за бъдещото управление.

От ИТН питат какво се е променило през последните четири дни, за да си сменят така рязко позициите двете политически сили. При положение, че на консултациите доскоро са заявявали, че не държат на министерски постове, а от вчера започват да предлагат имена.

След разговори в двустранен формат в сряда Мая Манолова и Христо Иванов обявиха, че одобряват работата на министрите Асен Василев/на финансите/, Кирил Петков/на икономиката/ и Николай Денков/на образованието, които са задали, според тях, високи стандарти.

„Ние отскоро сме в политиката и разбираме, че е мръсна игра. Ние няма да играем по вашите правила! Г-н Христо Иванов и г-жа Мая Манолова, вие явно не осъзнавате, че карате Бойко Борисов да се радва и да потрива доволно ръце, защото вие водите нещата към следващи избори. Изумително е, че не разбирате“, отбеляза още той.

ИТН за пореден път заявиха, че ще обявят състава на кабинета след като получат мандат от президента.

Dnews.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.