Исперихчани и Гюнай Хюсмен извоюваха гражданство на д-р Абдулах Заргар

Стартира процедурата по придобиване на гражданство на директора на болницата в Исперих д-р Абдулах Заргар, съобщи в профила си във Фейсбук областният управител на Разград Гюнай Хюсмен.

Миналата седмица Гюнай Хюсмен обеща и по-рано днес е провел среща по казуса с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който заявил пълна готовност и съдействие за бързото решаване на въпроса.

Остава д-р Заргар да внесе заявление за гражданство в Министерството на правосъдието и да плати необходимата такса.

Припомняме, че заради промени в закона за публичните предприятия, според които управителят трябва да е български гражданин или гражданин на Европейския съюз, в края на декември Общинският съвет в Исперих гласува решение за обявяване на конкурс за нов ръководител на лечебното заведение. Тогава пък исперихчани организираха онлайн петиция в негова защита, създаден бе и инициативен комитет и в момента върви подписка с настояване за българско гражданство за него.

Д-р Заргар е иранец, на 51-години, дипломиран лекар от Медицинската академия в Москва със специалност „Ортопедия и травматология“, има и квалификация  „Здравен мениджмънт“. Работил е в Турция, Франция, Германия и Великобритания. Владее седем езика.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Исперихчани и Гюнай Хюсмен извоюваха гражданство на д-р Абдулах Заргар”

  1. Браво, отдавно трябва да направите, на всякакви сули-пули давате гражданство, а на хубов човек не могли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.